Türkiye H3N2 virüsüyle mücadele ediyor

Türkiye H3N2 virüsüyle mücadele ediyor

Hastanelere başvuranların sayısında ciddi artış yaşanıyor.

Türkiye'de son bir aydır hastalananların sayısında ciddi bir artış var. KBB Uzmanı Op. Dr. Süleyman Erdoğdu, başvuranlarda domuz gribi görülmediğini, hastalığa mevsimsel grip denilen İnfluenza A (H3N2) virüsünün sebep olduğunu söyledi. Erdoğdu, Türkiye'yi saran hastalık hakkında şunları söyledi:

NEZLE İLE KARIŞTIRMAYIN
H3N2, girdiği bünyeyi zayıf düşürerek vücudu diğer bakteri enfeksiyonlarına karşı hassas bırakıyor. Hayati tehlikesi yok. Yatağa düşürüp ateş ve halsizliğe neden oluyor. İnsanlar genellikle nezle ile gribi karıştırıyor. Nezle solunum yolunu tıkayan burun akıntılı bulaşıcı bir enfeksiyon... Ateş ve halsizlik yaşanmıyor. H3N2 ise bir virüs ve gribe yol açıyor. Gribe yol açan virüs ateş, halsizlik meydana getiriyor. Ancak tedavide antibiyotik kullanımının yeri bulunmuyor. Akşam'ın haberine göre; Yatak istirahatının yanı sıra ağrı kesici ve ateş düşürücü olan ilaçlar tedavide yer almalı.

ATKIYLA AĞZINIZI KAPATIN
Virüs en çok okul, alışveriş merkezi, ofis, toplu taşıma aracı gibi kapalı mekanlarda bulaşır. Grip olan kişiler kalabıklardan uzak durmalı. Çocuklar okula, yetişkinler işe gitmemeli. Anti-viral ilaçlar gribin başlangıcındaki ilk 48 saatte etkili oluyor. Bu tür enfeksiyonlarda, ağız ve burunu örtecek atkı kullanmak, başta gelen korunma yollarından en önemlisi. Doğuştan gelen birtakım özellikler enfeksiyona yakalanmayı etkiliyor. Örneğin; burun kemiğindeki eğrilik, burun tıkanıklığı nedeniyle ağızdan nefes alıp vermek gibi durumlar, enfeksiyona yakalanma riskini artırıyor. Hastalığa karşı sık sık ellerinizi yıkayın, bol bol C vitamini tüketin. Ayrıca uyku ve yemek düzenine dikkat edin.

ENFEKSİYONA DİKKAT
- Grip ile nezle arasındaki farkı ancak doktor yapabilir.
- Hastalığın ilerleyen aşamasında bakteri enfeksiyonu gelişirse, doktor kontrolünde antibiyotik kullanılmalı.
- Antibiyotik seçimindeki önemli kriterler; bakterinin yerleşim yeri ve şiddetiyle hastanın yaşı ve kilosu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler