Türkiye Kupası 10. kez Galatasarayın

Türkiye Kupası 10. kez Galatasaray'ın

Derbi'de mucizeler konuştu!

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Spor Toto Türkiye Kupası Sekizli Final üçüncü ve son maçında (Final) Fenerbahçe ile karşılaştı. Antalya'da Kepez Belediyesi Spor Salonunda gerçekleşen mücadeleden 74-72'lik skorla galip ayrılan Galatasaray 21. kez düzenlenen Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü. Maçın en değerli oyuncusu son saniye basketini kaydeden Galatasaraylı Sancho Lyttle seçildi.

Maçın bitimine 1 saniye kala Pondexter'ın 3 sayılık isabetiyle skoru 72-72'ye taşıyan Fenerbahçe, geriye kalan 1.7 saniyede büyük bir şok yaşadı. Galatasaray molasının ardından 1.7 saniyelik dilimde topu potaya gönderen Sancho Lyttle takımını kupaya taşıdı: 74-72

Türkiye Kupası'nda 14. kez final oynayan Galatasaray 10. kez zafere uzandı ve bu kupayı en çok kazanan takım olma unvanını da ele geçirdi. Fenerbahçe 9 Türkiye Kupası ile Galatasaray'ın ardında kaldı. Son beş sezonun finalisti olan Galatasaray, üst üste dördüncü Türkiye Kupası'na uzandı.
 
Galatasaray 2012-13 sezonunun Türkiye Kupası'yla birlikte kadın basketbolundaki en başarılı takım olma unvanını da sürdürdü. 1 FIBA Eurocup, 11 TKBL şampiyonluğu, 10 Türkiye Kupası ve 8 Cumhurbaşkanlığı Kupası bulunan Galatasaray toplamda 30 kupaya erişti ve en yakın rakibi Fenerbahçe'nin üç kupa önünde yer alıp kadın basketboldaki üstünlüğünü sürdürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler