Türkiye Müslüm Babayı uğurluyor - İZLE

Türkiye Müslüm Baba'yı uğurluyor - İZLE

Müslüm Gürses'in cenazesinde güvenlik görevlileri ile bir grup arasında arbede çıktı.

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitiren sanatçı Müslüm Gürses, bugün son yolculuğuna uğurlanacak. Gürses'in naaşı, öğle vakti Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Müslüm Gürses'in cenazesinin törenin düzenleneceği salona getirilmesi sırasında, Gürses'in yakınları olduğunu söyleyen bir grupla görevliler arasında arbede yaşandı. Zorla içeri girmeye çalışan gruba görevliler müdahale etti.
 
video
 
İÇERİ GİRMEYE ÇALIŞTILAR
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Müslüm Gürses'in cenazesi, törenin düzenleneceği Cemal Reşit Rey Konser Salonu'na getirildi. Cenazenin içeri alınması sırasında, Gürses'in yakını olduklarını söyleyen bir grup içeri girmeye çalıştı. Sivil polisler ve zabıta ekipleri içeri girmelerine izin vermeyince arbede yaşandı.
 
GÜVENLİK GÖREVLİLERİNE SALDIRI
Bazı vatandaşlar cenazeye saygısızlık yapıldığı gerekçesiyle arbede çıkaranları uyarmaya çalıştı, ancak şahıslar, "Akrabalarıyız." diyerek görevlilere saldırdı. Şahıslar içeri alınınca ortam sakinleşti.
 
KILIÇDAROĞLU DA CENAZEDE
Nüslüm Gürses için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen törene çok sayıda ünlü isim katılırken, CHP lideri de Kılıçdaroğlu da cenazeye Gürsel Tekin'le birlikte törene katılanlar arasında..
 
ORHAN GENCEBAY: DOSTUMU KAYBETTİM
Sanatçı Orhan Gencebay, Müslüm Gürses'in vefatından büyük üzüntü duyduğunu dile getirerek, ''Çok eski bir arkadaşım ve dostumu kaybettim'' dedi.
 
Orhan Gencebay, yaptığı açıklamada, Gürses ile son olarak ameliyat olmadan önce telefonla görüştüğünü, bu görüşmesinde ona moral vermeye çalıştığını anlattı. Gürses'in ölümü nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını dile getiren Gencebay, ''Çok eski bir arkadaşım ve dostumu kaybettim. Müslüm Gürses, müziğimize çok hizmet etmiş, çok seveni olan, kendisine has bir yorumcuydu. Onu canı gönülden seven çok insanımız var. Onun kendine has bir özelliği vardı. Tıpkı benim gibi, İbrahim'in, Ferdi'nin olduğu gibi'' diye konuştu.
 
Gürses'in son döneminde kendi kulvarının dışında eserler de seslendirdiğini kaydeden Gencebay, ''Bu çalışmalar da çok iyi oldu. O şarkılara ayrı bir güzellik verdi'' dedi.
 
Gürses'in 70'li yıllarda kendisinin bestelediği ''Vicdan azabı'' isimli şarkıyı seslendirdiğini ifade eden Gencebay, bunun da kendisi için güzel bir hatıra olduğunu vurguladı.
 
FERDİ TAYFUR: GARİBANLIKTAN GELDİK
Sanatçı Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses'in ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, ''Sesi şarkı söylediğinde gürdü, kendisi ise sessiz bir insandı'' diye konuştu.
 
Ferdi Tayfur, yaptığı açıklamada, Müslüm Gürses ile arkadaşlığının 40 yıllık bir geçmişi olduğunu ifade etti. Gürses'i Adana'da gazinolarda çalıştığı dönemden tanıdığını belirten Tayfur, ''Allah mekanını cennet etsin. Kendine has yorumu, gülüşü olan, kendine has bir insandı. Kimsenin etlisine sütlüsüne karışmazdı'' dedi.
 
Müslüm Gürses'in de kendisi gibi geçmişte yoksulluk çektiğini kaydeden Tayfur, ''Garibanlıktan geldik. Bir tarafımız hep çöküktür. Müslüm Gürses de öyleydi. Sesi şarkı söylediğinde gürdü ama kendisi sessiz bir insandı'' diye konuştu.
 
Müslüm Gürses'in güçlü bir yorumcu olduğunu kaydeden Tayfur, ''Çocukken TRT'de çalınan müzikten pek bir şey anlayamazdık. Arap şarkıları çok hoşumuza giderdi. Gitarlar, baslar, orglar... Lezzetli gelirdi. Orada Ferid El-Atrash vardı. Ben de onun hayranıydım. Onun sesi çok benzerdi Müslüm'ün sesine'' ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler