Türkiyede bir ilk Ilgaz Çeltikbaşı köyünde

Türkiye'de bir ilk Ilgaz Çeltikbaşı köyünde

Türkiye’'nin ilk Sahabe Ormanı Çankırı Ilgaz Çeltikbaşı Köyünde hayat buluyor.

Samsun-İstanbul D-100 Karayolunun yanında Çeltikbaşı Köyünde oluşturulan Sahabe Ormanı Ağaç dikim törenine Vali Vahdettin Özcan, Ilgaz Kaymakam Vekili Ayhan Terzi, Ilgaz Müftülüğü, Ilgaz Orman İşletme Müdürlüğü ve Ilgaz kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Ilgaz Din Görevlileri Derneğinin katkılarıyla Ilgaz Müftülüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan protokol gereği Sahabe Ormanı oluşturuldu.
 
Kutlu Doğum Haftası anısına Sahabe Ormanı fidan dikim töreninde ormanın ve ağaç dikmenin önemi vurgulandı.  
 
Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, "Ormana ve yeşile önem veren bir gelenekten, maziden geliyoruz, dinimiz de bunu emrediyor. Ama zaman zaman biz buna uymadık toplum olarak, bazen baltaları aldık elimize ipleri sardık belimize maalesef. Ama son zamanlarda bu bilinç arttı, bu nedenle bu çalışmayı ben önemsiyorum. Bu etkinliği yapanları kutluyorum. Hedefimiz geçen yıl dikilen fidanların 2 katı kadar fidan dikmeyi hedefliyoruz”" dedi.
 
Yapılan törenle Sahabe Ormanına 250 fidan dikildi. Üç bin fidanın daha dikileceği Sahabe Ormanı 2,8 hektar alandan oluşmakta. 
 
cankiri-ilgaz-celtikbasi-sahabe-ormani-sozcu-resim-042.jpg
 
Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Peygamber Efendimiz ve 130 sahabe için yapılan künyeler, fidanı diken kişiler ve din görevlileri tarafından fidanlara asıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler