Türkiyeyi sarsan cinayette flaş iddialar

Türkiye'yi sarsan cinayette flaş iddialar

Isparta ’da, tecavüz ettiği iddia edilen Nevin Yıldırım tarafından öldürülüp başı kesilen Nurettin Gider’in eşi, “İkisini sevişirken bile yakaladım” dedi.

Isparta’da, kellesini kopardığı Nurettin Gider ’den hamile kalan Nevin Yıldırım, “Ölsem de bu çocuğu doğurmayacağım” diyerek akıllara kazınmıştı. Mahkeme ise gebeliğinin 6. ayında olan Yıldırım’ın karnındaki çocuğunun alınamayacağına karar vermişti. Şu anda gebeliğinin 7. ayında olan Yıldırım’ın yaşadıklarının ardından ise Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, Nevin Yıldırım’ın tüm topluma iyi bir ders verdiğini belirtip, cezaevinde ve sonrasında kendisine destek vereceklerini söyleyerek herkesi şaşırtmıştı. 

Sadece Isparta’nın değil, tüm Türkiye’nin dilinde olan cinayet sanığı Nevin Yıldırım’ın Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildiği belirtilmişti. Ancak bu bilgi bu kez Yıldırım’ın avukatı tarafından yalanlandı. Kendisine de daha önce müvekkilinin Manisa’ya sevk ediliğini söyleyen Avukat Halil Tütüncü, müvekkilinin İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıklalıkları Hastanesi’ne sevk edilmiş olabileceğini, kendisinden haber alamadığını kaydetti.
 
Tüm bu gelişmelerin ardından bugün Vatan Gazetesi'nde yer alan iddialar olayı başka boyutlara taşıdı. İşte cinayetin seyrini değiştirebilecek o haber: 
 
Köy hâlâ gergin
 
Yalvaç’ın Koruyaka köyünde yaşanan bu dehşet verici olayın ardından hem Nevin Yıldırım’ın ailesi hem de yine yakınları olan öldürülen Nurettin Gider’in ailesi ile görüşmek için köye gittik. Köye ulaştığımızda daha önce “Karım yapmasa ben öldürürdüm” diyen Nevin Yıldırım’ın eşi İsmail Yıldırım’ın babası İlyas Yıldırım, 2 çocuğu ve ailesi ile köyü sabah saatlerinde terk ettiğini öğrendik. 
 
Sabah Koruyaka köyüne gitmeden telefonla görüştüğümüz İsmail Yıldırım, soruşturmanın gizli yürüdüğünü ve bu konuda artık konuşmak istemediğini belirtmişti. Halen gerginliğin hakim olduğu köyde, her iki ailenin de akraba olmasından dolayı kimse konuşmaktan yana değil. Ancak Nevin Yıldırım’ın kafasını kestiği tecavüzcüsü olduğu iddia edilen Nurettin Gider’in evine gittiğimizde ise Nurettin Gider’in annesi Zeynep Gider ve eşi Kezban Gider ile karşılaştık.
 
Eşi anlattı
 
Nurettin Gider’in eşi Kezban Gider, eşinin 3 yıldan bu yana Nevin Yıldırım ile ilişki yaşadığını iddia ederek, kendisinin bu ilişkiye karşı çıktığını ve eşinden bu nedenle sık sık şiddet gördüğünü söyledi. “İkisini sevişirken gördüm” de diyen Kezban Yıldırım şunları söyledi,
 
“Üç yıl önce ilişkileri başladı. Yaz mevsiminde Ankara Polatlı’da pancar toplamaya gitmiştik. Nevin de ordaydı. O zaman benim bazı yakınlarım beni uyardı. Nurettin ile Nevin’i yan yana görmüşler. O zaman akrabalarımın dediklerine inanmak istemedim. Eşime çok güveniyordum, zaten o da yalanladı. Ankara Polatlı’da 2 ay kaldık. Sonra köye döndük, 1 ay geçti. Ben eşime tekrar ‘Dedikodular başladı. Bu ilişki doğru mu?’ diye sordum. Bana ‘Nevin’le sadece sohbet ediyoruz’ dedi.
 
‘Yeğenimin karısıydı’
 
Daha sonra sağdan soldan cinsel ilişkide bile bulunduklarını duydum. Bunu sorduğumda da defalarca kavga ettik, şiddete maruz kaldım. Aradan 4 ay geçti. Antalya Yanköy’e gittik pamuk toplamaya. Sabah 04.00’te dışarı çıktım, ikisini duvara dayanmış, soyunmuş sevişirken gördüm. O anda bayıldım, bağırdım ve daha sonra bayılmışım. Eşim ayılttı. Kendime geldiğimde ‘Ağabeyime söyleyeceğim’ dedim. Nurettin beni tehdit etti, dövmeye başladı. Antalya’da ertesi gün Nevin’i tarlada gördüm. Beraber konuştuk, yaptığının yanlış olduğunu söyledim. ‘Her iki taraftan biri ölebilir, ondan sana koca olmaz, bu yasak ilişki’ dedim. Nevin benim yeğenimin karısıydı. Bu ilişki hep böyle devam etti. Eşime ‘Bana bir kurşun sık, dayanamıyorum’ dedim.”
 
Kezban Gider, Nevin Yıldırım’ın taşıdığı çocuğa kendisinin bakacağını da söyleyerek, “O çocuk benim eşimdense ben bakarım. Ama önce DNA testi ile eşimden ait olduğu ortaya çıksın. “ diyerek şöyle devam etti:”Nevin’in kocası İsmail zaman zaman iş için dışarı gidiyordu. Bunu duysaydı ya eşini öldürürdü, ya da eşim onu öldürürdü. Kocam bana geçen yıl söz bile verdi. Ama olmadı. Nisan ayında yanıma geldi. Bana bir “çocuğum daha olsa onu kabul eder misin?” diye sordu. 
 
Ben de ona ‘Bizim 2 çocuğumuz var, başka çocuk istemiyorum’ dedim. O da ‘Sen değil zaten Nevin işi devam ediyor’ dedi. Bunu annem de duydu. Ben ağlamaya başladım, o da sinirlendi, ‘Sen de o da, Nevin de karımsın’ dedi. Nevin sürekli çağrı atardı eşimin telefonuna. Biz Nevin’in hamile olduğunu biliyorduk. Çünkü 1 ay evini bıraktı, annesinin evinde yaşadı. İsteseydi kürtaj olurdu. Bize göre Nevin’in ailesi bu ilişkiyi öğrendi ve eşime tezgah kurdular. Nevin eşimi yalnız öldürmüş olamaz. Nevin eşimi çağırıyor, “gel“ diyor. Demek ki onlar tuzak kurmuş. Hem kızlarını hem de Nurettin’i cezalandırdılar. Ben bunları savcıya anlattım, başka da bir şey söyleyemem. Ayrıca Nevin’in çocuğunu kabul ederim, bakarım. Yeter ki Nurettin’den olduğu anlaşılsın. Seve seve o çocuğa bakarım. O çocuk benim canım. Öldürdüler bari kafasını kesmeselerdi, kocamın yüzünü bile öldüğünde göremedim.”
 
Fotoğraflar mahkemede 
 
“Nevin ile Nurettin’in eşi Kezban akraba oluyor. Her ikisinin de çocukları var. Ama buna rağmen ikisi aşk yaşadılar. Buna kimse karşı koyamadı. Nevin aile baskısından dolayı Nurettin’i öldürdü. Nurettin’de biliyordu bir gün öldürüleceğini. Nevin olaydan sonra Nevin ile Nurettin’in yatakta öpüştükleri, arabada yan yana olduğu resimleri de bizimle paylaştı. Biz de bu fotoğrafları delil olarak sunduk. İkisinin yaptıkları teleofn görüşmelerinin dökümlerini istedik. Bu olayın seyrinde Münevver Karabalut cinayetinde olduğu gibi çok önemli gelişmeler olacak. Yeğenimin başına gelen bir namus cinayeti değildir.”
 
Bir ay önce itiraf etmiş
 
Diğer yandan köy kahvehanesinde konuştuğumuz bazı köylüler, öldürülen Nurettin Gider’in bir ay önce kahvehanedeki bazı arkadaşlarına, “Ben bir hata yaptım, ne yapabilirim” diye sözler söylediğini ve tecavüz olayını anlattığını iddia ettiler. Köyde görüştüğümüz Nevin Yıldırım’ın babası Zekeriya Yıldız ise şunları söyledi: “Ben kızımın her zaman arkasındayım. Bir hata yapmış da olsa onun arkasındayız ailesi olarak. Avukatımızın talimatı gereği hiçbir beyanat vermeyeceğiz.”
 
‘İlişkilerini herkes biliyordu’
 
Nurettin Gider’in dayısı Recep Öncü ise şunları söyledi: ”Biz yeğenimizin yaptığı yanlışı hiçbir şekilde onaylamıyoruz. Ama olayın tecavüz gibi gösterilmesine de karşıyız. Çünkü bizim de bildiklerimiz, elimizde olayın yönünü değiştirecek ipuçlarımız var. Nevin ile Nurettin’in ilişkisi yıllar önce başladı. Bu ilişkiyi Nurettin’in eşi Kezban da biliyordu, Nevin’in ailesi de, bilmeyen yoktu. Nevin’in babası, eşi bu ilişkiyi öğrendiğinde hem kızlarına hem de Nurettin’e baskı yaptılar. Nurettin’i köy kahvesinde köyü terk etmekle suçlamışlar, aksi takdirde kafasını kesip meydana atacaklarını söylemişler. Nurettin buna rağmen köyden gitmeyeceğini söylemiş. Bir süre sonra eşi Kezban da bu ilişkiyi kabul etmek zorunda kaldı. Hatta Nevin’i kuma olarak da kabul etti. Ama olmadı. Nevin 7 ay boyunca tecavüz edildiyse nasıl şikayetçi olmadı? Nurettin’i öldüren Nevin ancak kafasını kesen kendisi değil.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler