Turşu için ayrı, zeytin için ayrı hapis cezası

Turşu için ayrı, zeytin için ayrı hapis cezası

Antalya’daki Yöresel Ürünler Fuarı’nda hırsızlık yaptıkları iddiasıyla tutuklanan gazeteci kadın, 2 kardeşi ve 1 arkadaşı için çalınan her kavanoz için 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istendi.

Yerel bir gazetenin muhabiri 40 yaşındaki Esra A., erkek kardeşleri 35 yaşındaki Ozan A. ve 4 yaşındaki Serkan A. ile arkadaşı 26 yaşındaki Sibel K., bu yıl ikincisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’ndaki (YÖREX) standlardan geçen 1 Mayıs günü sucuktan turşuya, reçelden tulum peynirine kadar yöresel ürünleri çaldıkları iddiasıyla tutuklandı. Antalya 11’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde ’nitelikli hırsızlık’ suçlamasıyla açılan davada sanıklar hakkında 8 ayrı standdan aldıkları turşu, bal, zeytin gibi ürünler için ayrı ayrı 3-7’şer yıla kadar hapis cezası istendi.

İlk duruşmada tanık olarak dinlenen polis memurları, sanıkların çaldıkları öne sürülen kavanozların kendilerine promosyon olarak verildiğini iddia ettiklerini söyledi. Polis memurlarından S.P. "Biz koruma görevi yaparken sanıkların bazıları sürekli içeri girip çıkınca şüphelenerek takip ettik. Ellerindeki malzemeleri tam koyarken geldik ve kimlik kontrolü yapmak istedik. Önce bize promosyon ürünler olduğunu söylediler. Ellerindeki malzemeleri gördük. 4 gündür fuarda görevliydik ve o yiyecek malzemeleri promosyon olarak verilmiyordu" diye konuştu.

Sanıklar ürünlerin bazılarının promosyon olduğunu, bazılarını ise satın aldıklarını söyledi. Mahkeme Ozan A. ile Serkan A.’yı tahliye ederken, 2 kadın sanığın tahliye istemini reddetti. Mahkeme şikayetçilerin ifadelerinin alınması için duruşmayı 3 Ağustos’a erteledi.

kaynak: milliyet.com.tr - teslime tosun (dha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler