Tutanaklardan Can Dündarın adı nasıl çıktı

Tutanaklardan Can Dündar'ın adı nasıl çıktı

Milliyet, İmralı tutanaklarından Can Dündar'ın adını nasıl kaldırdı?

İmralı tutanaklarının Milliyet gazeteside yayınlanmasının ardından başlayan tartışma bitmedi. Milliyet gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila, "İmralı tutanakları" metninde, "Konuyla ilgili olmayan bazı isimler geçiyordu. Bunlar yazı işleri tarafından uygun görülmedi ve ayıklandı" dedi. Ancak tutanakta yer alan Taraf yazarları Mehmet Baransu ve Emre Uslu ile iş adamı Osman Kavala ve milletvekili Mehmet Metiner'in isimleri ayıklanmadı.

Milliyet'in ayıkladığı isimlerden biri ise Milliyet yazarı Can Dündar'dı.
 
CAN DÜNDAR'IN ADI SİLİNDİ
İmralı tutanaklarının orijinalinde Milliyet yazarlarından Can Dündar'ın adı geçiyordu ve belgelerden temizlendi.
 
DÜNDAR ÖCALAN'A SELAM GÖNDERDİ
İddiaya göre Dündar, BDP'li Sırrı Süreyya Önder aracılığıyla Abdullah Öcalan'a selam gönderdi ve izin vermesi halinde yaşamına ilişkin bir belgesel çekmek istediğini iletti. Önder de bu mesajı İmralı'daki görüşmede Öcalan'a aktardı.
 
Ancak Milliyet'te yayınlanan tutanaklara bu bölüm alınmadı ve yayınlanan metinden çıkarıldı.
 
BİLA: "KÜÇÜK NOTLARI KOYMADIK"
Bu iddialara Milliyet gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila dün yanıt vermişti. Bila, CNN Türk'teki Parametre programında konuyla ilgili soru üzerine şunları söylemişti: ''Bize gelen metinde herhangi bir oynama yapılmadı. Bizim yayınlamadığımız kısım dediğimiz çok küçük bazı notlardır. Bunlarda, konuyla ilgili olmayan bazı isimler geçiyordu. Bunlar yazı işleri tarafından uygun görülmedi ve ayıklandı. Yani bu söylediğim notlar bir paragrafı ya bulur ya bulmaz. Belki o kadar da olmayabilir. Yani biz metnin hemen hemen tamamını yayınladık diyebiliriz. Sadece çok küçük bir kısmı, küçük bir diyaloğu koymadık. Yani özel hayata müdahale olmasın manasında. Yazı işleri konuyla alakasını ve haber değeri görmedi. Öcalan'la görüşmeyle ilgisi olmayan bir sohbet vardı, yazı işleri onları koymayı uygun görmedi.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler