Tutanakların gerçekle ilgisi yok

"Tutanakların gerçekle ilgisi yok"

Ahmet Türk'ten açıklama...

 

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) heyeti, Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentinde İslami Birlik Hareketi'ni ziyaret etti ve burada temaslarda bulundu.
 
BDP'nin Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, DTK Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un yer aldığı heyet, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği yetkilileri ile de görüştü.
 
'GERÇEKLE İLGİSİ YOK GİBİ'
Ziyaret sonrası konuşan DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk ise "Bu tartışmalar spekülasyondur, bunları araştıracağız. Gerçekle çok ilgisi yok gibi görünüyor" ifadesini kullandı.
 
Temasları değerlendiren Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, "Halkların kardeşliğini esas alan bir barış projesinin arkasındayız. Görüşme notlarını biz sızdırmadık. Başbakan bunu bilmeli. Görüşme notlarının süreci etkileyeceğini sanmıyorum. Bu projeye zarar verilmesini istemeyenlerin arkasındayız. Öcalan'la yaptığımız görüşmeleri ve çözüm projelerini bütün Kürt siyasi taraflara anlatıyoruz" diye konuştu.
 
Ahmet Türk, bu süreçte Kuzey Irak'taki Kürt grupların desteğini de beklediklerini söyledi.
 
HEYET, ERBİL'E GEÇECEK
Kuzey Irak'taki temaslarına dün Süleymaniye'den başlayan BDP ve DTK heyeti, bugün Erbil'e geçecek. Heyetin Kandil'e gitmesi ise beklenmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler