Tutuklu vekiller için flaş gelişme

Tutuklu vekiller için flaş gelişme

AKP, CHP ve BDP Grup Başkanvekilleri, soruna çözüm bulmak üzere biraraya geldiler.

AK Parti, CHP ve BDP grup başkanvekilleri, tutuklu milletvekilleri konusunda çözüm bulmak üzere biraraya geldi. Toplantıda, hukukçu milletvekillerinden bir komisyon kurulması kararlaştırıldı.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken bir toplantı yaptı.

Toplantıda, AK Parti'den İstanbul Milletvekili Doğan Kubat, CHP'den Konya Milletvekili Atilla Kart ve BDP'den Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'dan oluşan bir çalışma grubu oluşturulması kararlaştırıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, geçen yıl bütçe görüşmelerinin son günü, grup başkanvekillerinin tutuklu vekillerin durumuyla ilgili ortaya koydukları bir irade bulunduğunu dile getirerek, bunun üzerine bugün biraraya gelmeyi planladıklarını hatırlattı.

Grup başkanvekilleri olarak biraraya geldiklerini belirten Ünal, MHP'den Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ile görüştüklerini ve Halaçoğlu'nun bu sürece katılmayacaklarını söylediğini kaydetti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile bir araya geldiklerini ifade eden Ünal, toplantıda birer tane hukukçu milletvekilini bu konuda görevlendirme kararı aldıklarını bildirdi.

Ünal, "AK Parti'den Doğan Kubat, CHP'den Atilla Kart ve BDP'den Hasip Kaplan, bu konuyla ilgili görevlendirildi. Pazartesi günü çalışmaya başlayacaklar. En kısa zamanda çalışmalarını tamamlayacaklar. Bir hafta sonra, bu çalışmayla ilgili tekrar toplanacağız. Meclis Başkanı'nın yaptığı bir çalışma daha var. Meclis Başkanı ile de görüşeceğiz. Meclis Başkanı'nın da yaptığı çalışmadan bir katkı alıp, Meclis Başkanı ile de görüşmeyi düşünüyoruz. Daha sonra buradan bir çözüm çıkarmaya çalışacağız" diye konuştu.

VE KOMİSYON KURULDU
Meclis'te AK Parti, CHP ve BDP'li Milletvekillerinden oluşan bir komisyon kuruldu. Tutuklu milletvekillerinin durumunu görüşecek olan komisyon ilk toplantısını Pazartesi günü yapacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler