Tuz Ekspresi, Çankırı'ya 18 Mayıs'ta ilk seferini düzenliyor

Tuz Ekspresi, Çankırı'ya 18 Mayıs'ta ilk seferini düzenliyor

Kaya tuzunun başkenti Çankırı'ya özel turistik tren turu başlıyor. Günübirlik olarak gerçekleştirilecek olan Turistik Tuz Ekspresi'nin ilk seferi 18 Mayıs'ta Çankırı'da...

ÇANKIRI Valiliği sıcak saatlerde X hesabından yaptığı paylaşımda; "Kaya tuzunun başkenti Çankırı'ya özel turistik tren turu başlıyor. Turistik Tuz Ekspresi ilk seferi 18 Mayıs'ta Çankırı'da... Turistik Tuz Ekspresi sizleri Anadolu’nun kadim kültürüne ev sahipliği yapan Çankırı’ya taşıyacak. Yer Altı Tuz Şehri, Butik Müzeler, yöresel lezzetler ve birçok güzellik sizleri bekliyor." dedi.

İşte o paylaşım:

BAŞKAN ESEN: TUZ MAĞARASINA YENİ DÜZENLEMELER GETİRİYORUZ

Günübirlik tur şeklinde gerçekleştirilecek olan 'Tuz Ekspresi'ne dahil olan 'yerli ve yabancı' turistler başta Tuz Mağarası olmak üzere şehir merkezinde tarihi noktalara ziyaretlerini yapacaklar.

18 Mayıs'ta start alacak yeni tur organizasyonu ile ilgili olarak özellikle Tuz Mağarası'nda yapılacak değişikliklere değinen Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen; "Hergeçen gün ziyaretçi trafiğinin yoğunlaştığı Tuz Mağaramızda, girişlere 'turnike' yerleştiriyoruz. Bununla birlikte ziyaretçilerimizi mağaraya 50'şerli gruplar halinde alacağız. Görevlendireceğimiz tur rehberleri nezaretinde Tuz mağaramız çok daha rahat ve çok daha güvenli bir şekilde ziyaret edilecek" dedi.

Başkan Esen; ziyaretçi sayısındaki artışa paralel olarak kaya tuzu ürünlerinin de satışına destek vermek amacıyla Tuz Mağarası çevresinde kur'a ile belirlenecek 20 işletmeye satış standı kurma izni de verileceğini belirtti.

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler