Tuzaklanan filikayla terör: Bir şehit, bir yaralı

Tuzaklanan filikayla terör: Bir şehit, bir yaralı

Hatay'da Türkiye'de daha önce yaşanmamış bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Tuzaklanan filika, sahil güvenliğin müdahalesi sırasında infilak ettirildi. Bir asker şehit oldu, bir kişi yaralandı.

Hatay’ın Samandağ İlçesi’nde sahile 3 kilometre açıkta patlayıcı tuzaklanan filika, Sahil Güvenlik ekibinin müdahalesi sırasında infilak etti. Patlamada 1 asker şehit oldu, 1 balıkçı yaralandı.
Olay, bu sabah saat 08.30 sıralarında Çevlik Sahili’nde meydana geldi. Çevlik Limanı’ndan bugün denize açılan balıkçılardan Ali Doğru, yaklaşık 3 kilometre açıkta, içinde 2 kişinin cesedinin bulunduğu filikayı görünce, Sahil Güvenlik’i arayarak durumu bildirdi. Olay yerine Sahil Güvenlik botu sevk edildi. İhbarda bulunan balıkçıyla birlikte olay yerine giden askerler filikayı yedeğe alıp Çevlik Limanı’na götürmek istedi.

PATLAYICI İNFİLAK ETTİ
Sahil Güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle birlikte filikaya tuzaklanan patlayıcı infilak etti. İskenderun İlçe merkezinden bile duyulan şiddetli patlamada Kocaeli nüfusuna kayıtlı er Alper Al şehit olurken, balıkçı Ali Doğru ağır yaralandı. Yaralı balıkçı Doğru, ekipler tarafından limana getirildi ve buradan ambulansla Antakya Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

SURİYE’DEN Mİ GELDİ?
Patlamayla havaya uçan filika ve ceset parçalarını dağıldığı olay yerine güvenlik güçleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre patlayıcı tuzaklanan filikanın Suriye tarafından geldiği, içindeki cesetlerin de Suriyeli kişilere ait olduğu üzerinde duruluyor.

HATAY VALİSİ‘NİN AÇIKLAMASI
Hatay Valisi Ercan Topaca, bir askerin şehit olduğu Samandağ İlçesi’ne gitti. İlk olarak Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndaki yetkililerden bilgi alan Vali Topaca, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Sabah saat 08.00 sularında bir balıkçı teknesinden, sahilin 3-4 kilometre açığında bir can salı dediğimiz, gemilerde olan ve otomatik açılan küçük bir bot görüldüğüne dair ihbar geliyor Sahil Güvenlik Ekiplerimize. İhbarın ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerimiz, konuyu araştırmak üzere olay mahalline intikal ediyorlar. Tabi vardıklarında can salının içerisinde bağlanmış vaziyette bulunan iki kişiyi kontrol ediyorlar, sesleniyorlar ve herhangi bir ses gelmeyince öldüğü, öldürülmüş oldukları kanaatine varıyorlar. Ardından can salını inceleyip araştırmayı daha derinleştirmek üzere Cumhuriyet Savcısına bilgi veriliyor ve onun da talimatıyla can salının etrafı incelendikten sonra bağlı olan halat alınmak suretiyle, can salı çekilmek isterken patlama yaşanıyor. Patlama anında bir askerimiz şehit oldu, Allah rahmet eylesin. Patlama sırasında can salının yakınında bulunan ihbarı yapan balıkçı teknesindeki bir balıkçımız da yaralandı.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler