Twitter, Facebook ve YouTube’a erişim engellendi

Twitter, Facebook ve YouTube’a erişim engellendi

Türkiye tarihinde sosyal ağlarla ilgili verilen en kapsamlı erişim engellemesi kararıyla Twitter, Facebook ve YouTube kapatıldı.

TİB’in Erişim Engelleme Karar Sorgulama ekranlarında henüz yayınlanmış bir karar yok. 

Turkcell Superonline ve TTNET hattından yaptığımız denemelerde yukarıdaki ekran veya sayfaya ulaşılamıyor hataları alınıyor. TTNET hattında Youtube.com Service Unavailable hatası verirken Twitter sunucularından hiçbir tepki alınamıyor. Facebook’ta ise erişim kısmı olarak halen sürüyor.

Geçen yıl da 20 Mart ve 27 Mart tarihlerinde Twitter ve YouTube engellenmişti.

REHİN ALMA GÖRÜNTÜLERİ NEDENİYLE YASAK GELDİ
Geçtiğimiz hafta Çağlayan Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı'nın rehin alınma karelerinin yayınlanması üzerine, yargıdan sosyal medyaya yönelik erişim engelleme kararı çıktığı öne sürülüyor.

TTNET, Turkcell, SuperOnline, Avea ve diğer erişim sağlayıcılara kararın iletilmesi bekleniyor. İlk gelen bilgilere göre,TTNET kararı uygulamaya aldığı için sosyal medyaya bu kanaldan ulaşım sağlanamıyor. Diğer operaratörlerin de adım adım bu kararı uygulaması bekleniyor.

FACEBOOK'A YASAK KALKTI
BTK Başkanı Tayfun Acarer yaptığı açıklamada Facebook'un ilgili içerikleri kaldırması dolayısıyla Facebook'a olan yasağın kalktığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler