Üç bakan oğluna tutuklama talebi

Üç bakan oğluna tutuklama talebi

'17 Aralık' operasyonu kapsamında gözaltına alınan sanıklar hakim karşısında.

Savcı, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan, Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Bakan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Bayraktar ile Reza Zarrab'ı tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk etti. En çarpıcı detay ise savcıların tutuklama talebini oy birliği ile almaları oldu. 49 şüpheliye yöneltilen suçlamalar ise şöyle: "Altın kaçakçılığı, rüşvet almak-vermek, imar kirliliği, kara para aklama, sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik"

"17 Aralık" operasyonu kapsamında gözaltına alınan İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlunun Kaan Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Bayraktar, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, İş adamı Reza Zarrab, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İş adamı Ali Ağaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 71 kişi bu sabah Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilmişti.
 
49 ŞÜPHELİYE TUTUKLAMA İSTEMİ
Savcılık sorgularının tamamlanmasının ardından Barış Güler, Kaan Çağlayan, Süleyman Aslan, Reza Zarrab ve Mustafa Demir'in de aralarında bulunduğu 49 kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. 18 kişi savcılık tarafından serbest bırakılırdı.
 
İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlunun Kaan Çağlayan, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, İş adamı Reza Zarrab'ın aralarında bulunduğu birinci soruşturmada 14 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken 7 kişi serbest bırakıldı. Fatih Belediye Başkanı'nın içinde bulunduğu soruşturmada 21 tutuklama talebiyle sevk edilirken 1'i adli kontrol uygulanması talebiyle olmak üzere 6 kişi serbest bırakıldı.
 
Ali Ağaoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Bayraktar'ın da içinde bulunduğu soruşturmada ise 14 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken, 3 kişi adli kontrol uygulanması talebiyle toplam 9 kişi serbest bırakıldı.
 
GENEL OLARAK SUÇLAMALAR
Şüphelilere yöneltilen suçlamalar ise şöyle: "Altın kaçakçılığı, rüşvet almak-vermek, imar kirliliği, kara para aklama, sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik"
 
SAVCILAR ARASINDA İHTİLAF YOK, OY BİRLİĞİ VAR
Tutuklama talebinde soruşturmanın 4 savcısı arasında ihtilaf yaşanmadı, karar oy birliğiyle alındı. Son atamalardan sonra soruşturmaları Celal Kara, Mehmet Yüzgeç, Mustafa Erol ve Ekrem Aydıner yürütüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler