Üç Başkandan doğalgaz atağı

Üç Başkandan doğalgaz atağı

Atkaracalar ilçe belediye başkanı Altıntop ile Saçak ve Çavundur belde belediye başkanları ortaklaşa doğalgaz talebinde bulundular.

Yıldızlar Holding'in Kurşunlu'da hizmete açtığı Seramik Fabrikasına ve ardından Kurşunlu ilçesine gelen doğalgaz bölgede hayli talep görüyor.

Son olarak Atkaracalar, Çavundur ve Çardak Belediye Başkanları bölgelerinde doğalgaz kullanımının hayata geçmesi yönünde ortaklaşa harekete geçtiler.

İlçe ve Belde belediye başkanları Çankırı Valiliğine yaptıkları yazılı müracaatla belediye sınırları içerisinde doğalgaz kullanımının gerçekleşmesi yönünde kendisinden yardım istediler.

Özkanoğlu ADOPEN'den Kampanya!
Son gün 29 Şubat

Konuyla ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezi'ne konuşan Çavundur Belediye Başkanı Bayram Yukarıdere "Çardak Belediye Başkanı Osman Yılmaz ve Atkaracalar Belediye Başkanı Rıfat Altıntop ile birlikte bölgemizde ağır kış şartlarının yaşanmasından dolayı doğalgaz kullanımı için müracaatta bulunduk. Sayın Valimiz de bu talebimize katkı sağlayacağını belirtti. İnşallah çabalarımız olumlu olur ve başta Çavundur olmak üzere Saçak ve Atkaracalar ilçesinde yaşayan vatandaşlar doğalgaza kavuşur" dedi.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK

Atkaracalar ilçesi ile Çavundur ve Çardak beldesi belediye başkanlarının doğalgaz talepleri öncelikli olarak EPDK (Enerji Piyasası Dağıtım Kurulu) tarafından ele alınacak. Kurul doğalgaz kullanımı talebinde bulunan yerleşim bölgesini yeterli görürse ilk teklifi bölgedeki doğalgaz dağıtımını yapan KARGAZ'a teklif edecek. KARGAZ teklifi kabul ederse dağıtım ağını oluşturacak. Kabul etmezse EPDK bölgeyi ihaleye çıkaracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler