Üç kız kardeş, üç satılık gelin

Üç kız kardeş, üç satılık gelin

Samsun’un Ayvacık ilçesi görülmemiş bir “çocuk gelin” dramına tanık oldu.

Samsun’un Ayvacık ilçesi görülmemiş bir “çocuk gelin” dramına tanık oldu. İlçeye bağlı bir köyde, 14, 15 ve 16 yaşlarındaki üç kız kardeşin zorla istemedikleri adamlarla evlendirildiği ortaya çıktı.

Samsun’un Ayvacık ilçesine bağlı bir köyde geçen yıl 16 yaşındayken Arzu Ö. istemediği ve kendisinden yaşça büyük Ahmet A. ile 20 bin TL karşılığında evlendirildi. Ardından ise 14 yaşındaki küçük kız kardeş Burcu Ö. kendisinden yaşça büyük birine 30 bin TL karşılığında satılmak istendi. Burcu Ö., ablasıyla aynı kaderi paylaşmak istemedi ve evden kaçtı. Burcu Ö.’yü taciz ettiği ve para karşılığından evlendirmek istediği iddia edilen üvey baba Süleyman A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Çocukların amcası, bütün olaylara rağmen ortanca kız kardeş 15 yaşındaki Nazlı Ö.’nün de geçen hafta 40 bin TL karşılığında evlendirildiğini söyledi. 
 
İntihar etmek istedi
 
Ayvacık ilçesinde meydana gelen olay şöyle gelişti: Baba Ali Ö. trafik kazasında yaşamını yitirince, bir erkek üç kız kardeşin hayatı anneleri Fatma A.’nın aynı ilçede oturan Süleyman A. ile evlenmesiyle değişti. 2011 yılında üvey baba Süleyman A. anne Fatma A. ve dedeleri Nazım Ö. yetim kalan en büyük kardeş Arzu Ö.’yü iddiaya göre 20 bin TL para karşılığında istemediği bir kişiyle ‘imam nikahı’yla evlendirdi. Anne, baba ve dede üçgeninde kurulan evlilik oyunu 14 yaşındaki en küçük kardeşlerden Burcu Ö.’nün evlendirilmek istenmesiyle ortaya çıktı. Genç kız evlenmek istemediği için evden kaçtı. Burcu Ö.’nün “beni evlendirirseniz intihar ederim” sözü üzerine jandarma devreye girdi. Valilik olaya el koyunca küçük kız SÇEK’e teslim edilip yurda yerleşti. 
 
Amca sessiz kalamadı
 
Uzman psikolog ve psikiyatrist gözetiminde ifadesi alınan genç kız, üvey babası Süleyman A. tarafından tacize de uğramıştı. Taciz iddiasıyla baba Süleyman A.’ya Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Üvey baba serbest bırakıldı. Kız kardeşlerin ortancası Nazlı Ö. (16) üvey baba, anne ve dedesinden oluşan üçgenin kurduğu tuzakla evlendirilmek istendi. Amca Ahmet Ö.’nün iddiasına göre Karşıdöngel Köyü’nden 35 yaşındaki Hafi B. ile evlendirilmek istenen genç kız için 40 bin TL para istendi ve kızın kendi rızasıyla kaçmış gibi gösterildi. Amca Ahmet Ö., yeğenlerin yaşadıklarına sessiz kalamadı. Valilik ve güvenlik güçlerine anne, baba ve dede üçgeninde yaşanan para karşılığında küçük kızların ‘imam nikahı’ kıyılarak nasıl satıldığını yazdı. Üç kızın başına gelenlerle ilgili yaşananları yazan amca Ahmet Ö.; “Birinci vakaya göz yumulduğundan ikinci kız çocuğunun hayatı mahvoldu. İkinci vakaya göz yumulduğundan üçüncü facia meydana geldi” diye konuştu.
 
‘Üvey baba tutuklansın’
 
Çağdaş Hukukçular Derneği Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Müşir Deliduman “Samsun’daki olayda üvey baba, TCK’nın birden fazla maddesini ihlal edip çocuklara karşı suç işlemiş. Nitelikli cinsel istismar yapmış. Çocuk bedenini satarak reşit olmayan çocuğunu imam nikahıyla evlendirmiş. Delillerin karartılmaması ve çocuklara baskı yapılmaması için tutuklanması zorunludur” diye konuştu.
 
kaynak: gazetevatan.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler