Uçak düştü: 160 kişi öldü

Uçak düştü: 160 kişi öldü

Hindistan'ın güneyinde inişe geçtiği sırada pisti

ıskalayarak yere çakılan Air India yolcu uçağında en az 160 kişi yaşamını yitirdi. Karnataka eyalet yönetimi bakanlarından V.S. Acharya, uçağın yere çarpması sonucu en az 160 yolcunun öldüğünü teyit etti.

Dubai'den gelen Air India'ya ait Boeing 737-800 cinsi uçakta 167 yolcu ve 6 uçuş personeli bulunuyordu. Uçak, Karnataka eyaletindeki Mangalore Havaalanına inişe geçtiği sırada pisti ıskalayarak yere çarptı.

Mangalore Havaalanı'ndaki üst düzey bir yetkili, uçağın inişe geçtiği sırada pisti ıskaladığını ve yere çarptığını, daha sonra da uçaktan alevler yükseldiğini haber aldıklarını belirtti. Yetkililer, bazı yaralıların hastanelere kaldırıldığını, kazanın bilançosunun önümüzdeki saatlerde netleşeceğini kaydetti.

COĞRAFİ ŞARTLAR KURTARMA ÇALIŞMALARINI ZORLAŞTIRIYOR
Hindistan'da inişe geçtiği sırada pisti ıskalayarak yere çarpan yolcu uçağını düştüğü havaalanının bulunduğu platonun tepelerle çevrili olması yangın söndürme ekiplerinin bölgeye ulaşmasını engelleyerek kurtarma çalışmalarını zorlaştırıyor.

Yetkililer, son 1-2 günden beri bölgeyi etkisi altına alan muson yağışlarının habercisi yağmurun Mangalore kentinden 30 kilometre kadar uzakta bulunan Mangalore Havaalanında görüş mesafesini düşürdüğünü ve bunun da kurtarma çalışmalarını zorlaştıran diğer bir etken olduğunu belirtiyor.

Öte yandan, Hindistan'ın Karnataka eyaletinde açıklamada bulunan Hintli yetkililer 169 kişi taşıdığı sanılan uçaktan sadece 6 veya 7 kişinin kazadan sağ kurtulmuş olabileceğine dikkati çekerken, televizyonlarda yer alan görüntülerde yangın söndürme ekiplerinin uçağa su sıktıkları sırada kurtarma görevlilerinin sağ kalanları kurtarmak amacıyla çalıştıkları görülüyor. Televizyonlarda, bir itfaiyecinin yaralanmış bir çocuğu kolunda taşırken gösteren görüntüler yayımlandı.

Dubai'den gelen Air India uçağı Karnataka eyaletindeki Mangalore Havaalanına inişe geçtiği sırada pisti ıskalayarak yere çarpmıştı.

Not: Kaza ile ilgili "video" görüntülerini ana sayfamızda yer alan "video" bölümünde izleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler