Uçakla asker sevkiyatında ilk sefer hostessiz!

Uçakla asker sevkiyatında ilk sefer hostessiz!

Bingöl'de, 10 askerin şehit olması sonrası uygulamaya konulan 'uçakla sevkiyat' projesi başladı.

Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Hava Yolları (THY) arasında imzalanan, ''erbaş ve erlerin sivil havayolları ile taşınmasını'' kapsayan protokol uyarınca, terörle mücadele bölgelerinde görev yapan askerlerin, uçakla ücretsiz olarak taşınmasına başlandı.

189 MEHMETÇİK ANKARA'YA GÖNDERİLDİ
Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Hava Yolları (THY) arasında imzalanan protokol gereği, Van'dan vatani görevlerini yapmak için uğurlanan 189 Mehmetçik, Van Ferit Melen Havaalanı'ndan yeni birliklerine katılmak üzere uçakla Ankara'ya gönderildi.
 
MEHMETÇİKLERİ TAŞIYAN UÇAĞA HOSTES YOK
Airporthaber'de yer alan bilgiye göre, uçaktaki yolcuların neredeyse tamamına yakınının asker olması sebebiyle Türk Hava Yolları, kabinde farklı bir uygulamaya imza attı. Normal uygulamada ortalama her uçuşta sadece bir erkek kabin memuru görevlendiren Türk Hava Yolları, Van'a yapılan asker sevkiyatlarında bütün ekibi erkek kabin memurlarından oluşturdu.
 
"TOPLAMA MERKEZİNDE
GÜNLERCE KALMAYA SIKINTISI YOK"
Askerlerden Halis Yorgun, yeni uygulamanın kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Uçağa ilk kez bineceği için çok heyecanlı olduğunu belirten Yorgun, ''Uçakla vatani görevimizi yapacağımız yerlere gönderiliyoruz. Bu çok güzel bir gelişme. Çünkü birçok arkadaşımızın maddi durumu iyi değildi. Uçak bileti alacak parası yoktu. Şimdi hiçbir ücret ödemeden askere gidiyoruz. Daha önce toplama merkezlerine götürülüp, orada günlerce kalabiliyorduk. Şimdi böyle bir sıkıntı yok. Uçakla rahat gideceğiz'' dedi.
 
KRİTİK BÖLGELERDEKİ ASKERLER
MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLECEK
Öte yandan protokol gereği, kritik bölgelerde askerliğini yapanların helikopterle Diyarbakır'da bulunan 7'nci Kolordu Komutanlığı, Elazığ'da bulunan 8'inci Kolordu Komutanlığı, Van'da bulunan Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı ve Erzincan'da bulunan 3'üncü Ordu Komutanlığı'na götürülerek, buradan hava yoluyla memleketlerine gönderileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler