Uçaklarda bagaj limitleri ne kadar?

Uçaklarda bagaj limitleri ne kadar?

Havayolu ile yapacağınız seyahatlerde bagajınızın ağırlı önem arzediyor...

Uçak yolculuğuna hazırlanırken uçak biletini aldıktan sonra ilk yapacağımız iş yolculuktan hemen önce valizimizi hazırlamaktır. Valizimizi hazırlarken dikket etmemiz gereken bazı şeyler vardır. Yeni uygulamaya gör valizin içine sıvı maddeler koymak yasak, yani parfüm deodorant bile uçağın içine alınmıyor. Uçağın bagaj bölümüne bir miktara kadar sıvı koyabiliyouz. Ama yanımızdaki çantaya kesinlikle izin verilmiyor. Yanımızdaki çantada olan sıvıları uçağa binmeden önce görevliler tek tek çıkarttırıyorlar.

Dikkat etmemiz gereken başka bir konu ise valizimizin toplam ağırlığıdır. Birçok uçakta 15 kg'ya kadar izin veriliyor. Onun için öncelikle aldığımız valizin hafif olması gerekiyor. Çünkü bazı valizler çok ağır oluyor ve henüz içine birşey koymadan valiz kendiliğinden 10 kg gelebiliyor. Valizin hafif olması bizim için önemlidir.
 
Yurtdışı uçuşlarında durum biraz daha farklıdır. Yurtdışı uçuşlarında kg sınırı 20 kg ve 25 kg arasında değişir. Bu değişkenlik gittiğimiz havayolu firmasına göre de farklılık gösterebilir.
 
Havayolu firmalarına göre kilo sınırlamalarına değinirsek rakamlar şöyle;
 
- SunExpress havayolu firmasında, yolcu başına serbest bagaj hakkı sınırı 20 kg’dır. El bagajı hakkı ise en fazla 6 kg’dır. 2 yaşından küçük çocukların bagaj hakkı ise 10 kg’dır. Sun Express’te çocuk arabaları, çocuk seyahat yatakları ve çocuk araba koltukları ek ücret alınmaksızın taşınmaktadır. 
 
- THY'da ise iç hatlarda 20 kilo, business uçuşlarda ise 30 kilo bagaj limiti vardır. Dış hatlarda gideceğiniz yere göre bagaj limitlerinde bazı farklılıklar var. Gideceğiniz yere göre limit belirleyen THY, bu uygulaması ile de bir fark yaratmaktadır. Uçak bagaj ücretleri ise 20 kilonun üzerine çıktığında kilo başına 1.5 TL üzerinden uygulanmaktadır. 
 
- Pegasus'ta iç hatlarda 15 kilogramla sınırlı kalmış. Bu, Kıbrıs uçuşlarında 20, İngiltere’ye 25, Avrupa uçuşlarında ise 30 kiloya kadar çıkmaktadır. Kabin el bagajları için yolculara 5 kilo izni tanıyor. Fazla bagaj olması durumunda ise iç hatlarda kilo başına 4 TL alırken, Avrupa uçuşlarında ise 5 euro ek ücret istenmektedir.
 
Atlas Jet havayolları iç ev dış hatlarda 20 kilogram serbest bagaj taşıma hakkı tanımaktadır. Bunun yanı sıra el bagajında 8 kilo kabin el bagajı taşıma hakkı veriyor. Fazla bagaj bulunması dahilinde ise iç hatlarda 1.5 TL, dış hatlarda ise 3 euro ek ücret alıyor. 
 
Onur Air hava yolları yolcularına 15 kilo bagaj hakkı tanırken el bagaj hakkı olarak 5 kilo hakkı veriyor. Dış hat uçuşlarında ise yolcularına 30 kilo kadar bu hak tanıyor.  Bagaj sınırı aşıyorsa iç hatlarda kilo başına 2 TL, dış hat uçuşlarında ise 5 euro ek ücret alıyor.
 
Uçak yolculuklarında bu bagaj limitlerini bilmenizde fayda var. Bagaj limitleri dışında havayolu firmaları bagajlarla alakalı bazı kurallar da koyuyor. Bu kurallarla hem yolcuların hem de firmanın güvenliği sağlanmış oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler