Afyonkarahisar'da otobüs uçuruma yuvarlandı: 8 ölü, 20 yaralı

Afyonkarahisar'da otobüs uçuruma yuvarlandı: 8 ölü, 20 yaralı

Öğrenci otobüsü uçuruma yuvarlandı...

Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu öğrencilerini taşıyan otobüs, Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi Karamık Köyü yakınlarında kaza yaptı. Kazada 8 öğrenci öldü, 20 öğrenci de yaralandı.

Yusuf Z. idaresindeki üniversite öğrencilerini taşıyan 32 YV 436 plakalı midibüs, Afyonkarahisar'ın Çay ilçesine bağlı Karamık köyü yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu uçuruma devrildi.

Kazada, 8 kişinin hayatını kaybederken, sürücü Yusuf Z. ve araçta bulunan 19 kişi yaralandı. Yaralılar, Çay Devlet Hastanesi ile Afyonkarahisar'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Bu arada olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı, kazayla ilgili inceleme yaptı. 

Kazada hayatını kaybedenlerin cesetleri, olay yerindeki incelemelerin ardından Çay Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

Öte yandan, Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim gören üniversite öğrencilerinin gezi için Yalvaç'tan Eskişehir'e gitmek üzere hareket ettiği öğrenildi.

yalvac-kaza-2-6cankaybi-resim-10.jpg      

ÖĞRETMENLERİ TEŞHİS EDEMEDİ

Kaza yerinde geniş önlem alan jandarma, kimlik tespiti yapmak için üniversite öğretim görevlilerinden yardım istedi. Kaza yerindeki öğretim görevlileri, öğrencileri teşhis edemedi. Öğrencilerin etrafa saçılan eşyaları ise jandarma ekipleri tarafından toplanarak bir araca konuldu. Cenazeler savcının incelemesinin ardından Çay Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Burada yapılan incelemelerde ölenlerden 6'sının İsmet Yörümez, Sinem Sezgin, Elif Nur Keskin, Fatih Aydilek, Buket Alas ve Sena Öz olduğu tespit edildi. Diğer 2 cesedin kimliğinin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Elim kazada hayatını kaybeden Fatih Aydilek

fatihaydilek-kazakurbani-sozcu-resim-10.jpg

Ve kaza kurbanı bir diğer isim: Sena Öz

senaoz-kazakurbani-resim-10.jpg

Kazada hayatını kaybeden bir diğer isim Buket Alas, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde Halkla İlişkiler bölümü öğrencisiydi. Ailesi Ankara'da yaşıyor.

buketalas-kazakurbani-resim-10.jpg

VALİ GÜNER: 'KESTİRME OLSUN' DİYE KULLANILMIŞ 
Vali Hakan Yusuf Güner Afyonkarahisar'daki Devlet Hastanesi'nde yaralıları ziyaret etti. Gazetecilere kazayla ilgili açıklama yapan Vali Güner, "Kaza, Yalvaç'tan Eskişehir istikametine gelen bir dağ yolunda meydana geliyor. Yol jandarma bölgesi olarak tabir edilen tek aracın gidebileceği asfalt. Ama uçurumları olan bir yol. Tali bir yol. Zannediyorum ki, 'Kestirme olsun' diye gidiyorlar" dedi.

REKTÖRDEN TAZİYE MESAJI
Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da kaza ile ile ilgili yayamladığı mesajda ölen öğrencilerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa diledi.     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler