Uğruna 2 kişinin öldüğü kız, ölenden hamile

Uğruna 2 kişinin öldüğü kız, ölenden hamile

Bursa'da, yeni yılın ilk dakikalarında, iki grup arasında 'kız meselesi' yüzünden çıkan ve 2 kişinin öldüğü davada ilginç gelişme.

 

Bursa'da, yeni yılın ilk dakikalarında 'kız meselesi' yüzünden çıkan ve 2 kişinin ölümü, 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kavganın ilk duruşması vardı dün. Duruşmada ifade veren sanıklar ölen 2 kişinin birbirlerini bıçakladıklarını öne sürerken kendisi yüzünden işlenen 20 yaşındaki G.D.Ş.’nin olayda yaşamını yitiren Fethi Meral’den hamile olduğu belirtildi. Mahkeme heyeti, G.D.Ş.’nin duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi.
 
Bursa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Kasten birden fazla kişinin öldürülmesi ve yaralama’ suçlarından tutuklanan 19 yaşındaki sanıklar Metin Can, Yusuf Küçük, Ali Baydar ve 23 yaşındaki Mustafa Ali Ayda ile müşteki sanıklar Hakan Yazıcı, 25 yaşındaki Ahmet Meral, 29 yaşındaki Mehmet Meral ve mağdur sanık Fatih Özkan ile tutuksuz olarak yargılanan 17 yaşındaki Ş.Ş., ilk kez hakim karşısına çıktı.
 
 
'Birbirlerini bıçakladılar'
 
Sanıklardan birisinin yaşının küçük olması nedeniyle gizli yapılan duruşmada konuşan tutuklu sanık Hakan Yazıcı olay günü Fethi Meral’in kendisini aradığını belirterek, şöyle dedi: "Berber dükkanımdaydım. Fethi Meral beni aradı. G.D.Ş. yüzünden aramızda küfürleşmeler oldu. Mahallemize geleceğini söyleyip telefonu kapattı. Ben de kardeşim Yusuf Yazıcı’ya ’Emanet al’ diye mesaj gönderdim. Mahallemizdeki parkta kardeşim ve arkadaşlarımızla buluştuk. Bir süre sonra Fethi Meral araçla parka geldi. Kardeşim yanına bir arkadaşını alarak konuşmaya gitti. Ancak, Fethi araçtan inerek kardeşimin boğazına bıçak dayadı. Ben kavgayı ayırmak için üzerlerine koştum. Kavgaya müdahale ederken tanımadığım birisi beni başımdan ve bacağımdan bıçakla yaraladı. O sırada 3-4 el silah sesi duydum ve yukarı kaçmaya başladım. Kardeşimin yanımda olmadığını görünce tekrar döndüm. Kardeşimin ve Fethi Meral’in birbirlerini bıçakladıklarını gördüm. Kardeşim yere düşünce ben de üzerine kapandım. Beni yaralayanların kimler olduğunu bilmiyorum. Şikayetçi değilim."
 
'Ağabeyim öldürmüştür'
 
Kavgada 6 bıçak darbesi alarak yaşamını yitiren Fethi Meral’in kardeşi Mehmet Meral olay gününü şöyle anlattı: "Ağabeyim ve bir akrabamız ile evde oturuyorduk. Biz evdeyken G.D.Ş., eve geldi. Beraber sohbet ediyorduk. G.D.Ş.’nin telefonu çalınca ağabeyim Fethi, Hakan Yazıcı’nın aradığını görerek telefonu açtı. Hakan telefonda ağabeyime küfür etmeye başladı. Daha sonra telefonu kapattı. Yanımıza bir arkadaşımızı daha alarak konuşmak için Değirmenönü Mahallesi’ndeki parka gittik. Biz araçtan inmeden yanımıza iki kişi gelerek ağabeyime küfretmeye başladılar. Ağabeyim Fethi dışarı çıkınca da kavga başladı. Daha sonra Yusuf Yazıcı’nın düştüğünü gördüm. Yusuf Yazıcı’yı elinde bıçak olduğu için ağabeyim Fethi Meral öldürmüştür. Ben kavgada yaralanmadım. Kimseden şikâyetçi değilim."
 
Sanıkları dinleyen mahkeme heyeti tutuklu olarak yargılanan 8 kişinin tahliyesine karar verdi. Ayrıca mahkeme kavgada bıçaklanarak yaşamını yitiren Fethi Meral’den hamile olduğu belirtilen G.D.Ş.’nin ifadesi alınmak üzere bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar vererek yargılamayı erteledi. (Kaynak: milliyet.com.tr)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler