Uğur Aslan: Hatay’a 100. Yıl Köyü kuruyoruz

Uğur Aslan: Hatay’a 100. Yıl Köyü kuruyoruz

Deprem sonrası Hatay için hayata geçirdiği yardım projeleriyle takdir toplayan Uğur Aslan, depremzedeler için yeni bir yaşam alanı oluşturacaklarını açıkladı.

KANAL D’nin sevilen dizisi ‘Yargı’nın ‘Eren Komiser’i Uğur Aslan, 6 Şubat depreminde Hatay’da bulunan 11 akrabasını kaybetmiş ve felaketin ardından depremzedeler için birçok yardım projesini hayata geçirmişti.

Hürriyet'ten Deniz Boy'un haberine göre; Önceki gün Nişantaşı’nda görüntülenen oyuncu, yeni bir projeye destek verdiğini açıkladı. Hatay’da ‘100. Yıl Köyü’ kurulacağını söyleyen Aslan, proje hakkında bilgi verdi:

"Gönüllü arkadaşlarım bir araya gelerek ciddi bir bütçe oluşturdular bu proje için. Jandarma Asayiş Vakfı da bize Mustafa Kemal Üniversitesi’nin kampusu içerisinde bir arazi tahsis etti.

O arazide insanların geçici olarak barınabileceği bir yaşam alanı inşa edilecek. Projeyle hem barınma sorunu çözülecek hem de eğitimin devamlılığı sağlanacak. Hatay toparlanmaya çalışıyor. İnsanların sosyal yaşam alanları yok. Biz de o yaşam alanlarını oluşturabilmek için yöneticilerle sürekli iletişim halindeyiz. Kolay değil, büyük bir yıkım oldu. Ben hem Hatay âşığı bir insanım hem de çocukluğum, gençliğim hep orada geçti. İnsanlar beni gördüğünde gelip içini döküyor, dertleşiyoruz, konuşuyoruz. Manevi anlamda da yanlarında olmaya çalışıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler