Ukraynaya vizesiz seyahat başladı!

Ukrayna'ya vizesiz seyahat başladı!

30 günden az konaklayacak vatandaşlar herhangi bir vize almadan bu ülkeye gidebilecekler.

Ukrayna'ya vizesiz seyahat 1 Ağustos 2012 tarihi itibariyle başlıyor. Bu ülkeye seyahat etmeyi düşünen vatandaşlar, 30 gün ve eksiği günler için herhangi bir vize ihtiyacına gerek kalmadan Türkiye'den Ukrayna'ya gidebilecekler.

Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı web sayfasından bugün yapılan açıklama şöyle:
 
"Türkiye ile Ukrayna arasında 22 Aralık 2011 tarihinde Ankara’da imzalanan ve gerekli onay işlemleri tamamlanan Vize Muafiyeti Anlaşması, 01 Ağustos 2012 tarihinde yürürlüğe girecektir. 
 
Sözkonusu Anlaşma uyarınca umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımız, Ukrayna’ya gerçekleştirecekleri 30 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaf olacak; ancak Ukrayna’daki toplam kalış süreleri 180 gün içerisinde 90 günü geçemeyecektir. 
 
Çalışma, eğitim, aile birleşimi amacıyla Ukrayna’ya gitmek veya Ukrayna’da 30 günden fazla ikamet etmek isteyen umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımızın ise seyahatlerinden önce vize almaları gerekmektedir. 
 
Diğer yandan, Türkiye ile Ukrayna arasındaki 7 Nisan 1994 tarihli Vize Muafiyeti Anlaşması uyarınca, resmi pasaport (diplomatik, hizmet ve hususi) hamili vatandaşlarımız 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. 
 
Ukrayna’ya seyahat edecek vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler