Ulaştırma Bakanı bacıların sesine kulak verdi

Ulaştırma Bakanı "bacıların" sesine kulak verdi

Çörekçiler köyünde yaşayan kadınların E-80'i trafiğe kapatarak "Yaya geçidi istiyoruz" taleplerine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan olumlu yanıt geldi.

E-80 yolu üzerinde bulunan Ilgaz’a bağlı Çörekçiler köyünün kanayan yarasına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım merhem oldu.

Yoğun araç trafiğinin yaşandığı güzergahta yaşanan ölümcül kazaların tek sorumlusu olarak görülen alt geçit ihtiyacı, Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz’le Belediye Başkanı İrfan Dinç ve İl Başkanı Salim Çivitcioğlu’nun Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a yaptıkları ziyarette Çörekçiler köyünün iki yakası alt geçit ile birleştirilmesi kararı kesinleşti.

SON ÖLÜMCÜL KAZA 29 TEMMUZ’DA YAŞANMIŞTI

Hatırlanacağı gibi Çörekçiler köyünde 29 Temmuz gününün ilk saatlerinde komşu ziyaretinden dönen Şükran Manav, özel aracın altında kalarak feci şekilde yaşamını sonlandırmış ve 30 Temmuz Cumartesi günü E-80 yolu köylüler tarafından trafiğe kapatılarak “buraya yaya geçidi yapılmasını istiyoruz” diyerek eylem gerçekleştirilmişti.

Önceki haberi okumayanlar için - TIKLA

AKÇAVAKIF KÖYÜNE DE
ALT YA DA ÜST GEÇİT KARARI ÇIKTI

Sözcü18 Haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre Bakan Yıldırım’ın makamında gerçekleşen görüşmede Çörekçiler köyüne alt geçit projesi için start verilirken, yine Çankırı – Korgun yolu üzerindeki Akçavakıf köyünde de yaşanan benzer sorunun çözümü için bölgede fizibilite çalışmalarının yapılması ve bu çalışma sonrası alt ya da üst geçit için karar verilmesi görüşüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler