Ülker DiaSayı satın alıyor

Ülker DiaSa'yı satın alıyor

İndirim marketi Şok'u satın alan Murat Ülker şimdi de DiaSa'yı bitirmek üzere.

2 yıl önce 600 milyon lira bedelle Migros'un indirim marketi Şok 'un satın alan Murat Ülker ilk iş olarak içki reyonunu kaldırtmıştı. Şimdi de DiaSa ile el sıkışmak üzere olduğu ifade edildi. Şok'un büyüme perspektif çerçevesinde lokal marketlerin bünyelerine katma stratejilerinin sürdüğü açıklaması yapıldı.

SIRA DiaSA'DA
Perakende dünyasında 2 yıl önce Migros'tan aldığı Şok ile büyük sürpriz yapan Murat Ülker, yeni bir satın alma ile piyasalara bir 'şok' daha vermeye hazırlanıyor. Ülker'in bir süredir görüştüğü İspanyollarla anlaştığı ve Sabancı'nın da bir miktar hissesinin bulunduğu DiaSA'yı aldığı iddia edildi.
 
SATIŞ RAKAMI 300-350 MİLYON LİRA ARASINDA
500'ü franchise olan bini aşkın mağazası ve 3 bin 200 çalışanı ile yılda yaklaşık 1 milyar lira ciro yapan DiaSa ile ilgili konuşulan satış rakkamı da 300-350 milyon lira civarında. Haziran 2011'de Şok'un Ülker Grubu'na ait Gözde Finansal Hizmetler ve Bizim Toptan Satış Mağazaları'na satış rakamı ise 600 milyon lira olarak açıklanmıştı. Şok'un cirosu o dönemde yaklaşık 1.2 milyar lira ve çalışan sayısı da 3 bin 500 civarındaydı.
 
İŞİ MURAT ÜLKER BİTİRDİ
Satış işlemleri ile ilgili olarak profesyonel kadroların önemli ölçüde uzlaştığı, uzlaşmada sıkıntı yaşanan konularda ise tıpkı Şok 'un satış sürecinde olduğu gibi Murat Ülker'in devreye girerek projeyi sonlandırdığı ileri sürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler