Ülkeyi derbi heyecanı kapladı!

Ülkeyi 'derbi' heyecanı kapladı!

Türk futbolunun iki devi Galatasaray ve Fenerbahçe yılın son derbisinde TT Arena’da kozlarını paylaşacak...

Bugün saatler 20:00’yi gösterdiğinde sokaklar yine boşalacak, herkesin kalbi bu maç için atacak... Sarı-Kırmızılılar, seyircisinin önünde kazanarak liderliğini devam ettirmek, Sarı-Lacivertliler ise deplasmanda galip gelerek zirve koltuğuna kurulmak isteyecek... Biz de ezeli rakipler, ebedi dostların bu zorlu mücadelesinde centilmenliğin, seyir keyfi yüksek bir futbolun ön plana çıkmasını, hak edenin kazanmasını diliyoruz.

DERBİ ŞİFRESİ: İLK GOL
Ezeli rakiplerin son 18 yılı kapsayan 38 lig maçında, ilk golü atan taraf sadece 2 kez sahadan puansız ayrıldı. 18 yıllık süreçte, F.Bahçe ilk golü attığı 19, G.Saray ise 8 maçta galip geldi. 9 maç ise berabere bitti. Kanarya, son 38 lig maçında 1-0 öne geçtiği hiçbir lig maçını kaybetmezken, Aslan ise ilk golü attığı 2 maçtan yenilgiyle ayrıldı.
 
GÖZLER ‘İMHA TİMİ’NDE
Bu sezon 27 resmi maçta 47 gol kaydeden G.Saray’da, bu gollerin 27 tanesinin altına Burak Yılmaz ve Umut Bulut imza attılar. Burak toplam 15 gol atarken, Umut ise 13 kez bu sevinci yaşadı. F.Bahçe bu sezon 28 resmi maçta 47 gol kaydederken, bu gollerin 21 tanesi (%45’i) Moussa Sow ve Dirk Kuyt ikilisinden geldi. Kuyt 11, Sow ise 10 kez ağları havalandırdı. İki oyuncunun da Cimbom’a 1’er golü bulunuyor.
 
GALATASARAY - FENERBAHÇE (Muhtemel 11'ler)
 
STAT: Türk Telekom Arena
HAKEMLER: Halis Özkahya, Ekrem Kan, Volkan Narinç
SAAT: 20:00
YAYIN: Lig TV
 
GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih, Dany, Riera, Aydın, Selçuk, Melo, Amrabat, Burak, Umut
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim
 
FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Bekir, Yobo, Hasan Ali, Mehmet Topal, Meireles, Kuyt, Cristian, Caner, Sow
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler