Ülkücülerden Andımız protestosu

Ülkücülerden "Andımız" protestosu

Çankırı'da Ülkü Ocakları üyeleri, Demokratikleşme Paketi ile okullarda 'Andımız' uygulamasının kaldırılmasını protesto etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı demokratikleşme paketinde 'Andımız' uygulamasının kaldırılacağını açıklamasına tepki gösteren Çankırı Ülkü Ocağı üyesi yaklaşık 500 kişilik grup, Karatekin Parkı'nda toplanarak eylem yaptı. Türk bayrağı açan grup Andımız'ı okuyarak uygulamanın kaldırılmak istenilmesini protesto etti. Ülkücü grup "Ne mutlu Türk'üm diyene" ve "Vatan sana canım feda" sloganları attı.
 
Andımız'ın kaldırılmasının bölücü terör örgütünün dayatması olduğunu dile getiren Çankırı Ülkü Ocakları Başkanı Bahadır Akbaba, uygulamanın millete yapılmış büyük bir hakaret olduğunu kaydetti. Akbaba, "Andımızın kaldırılmasından rahatsızlık duymayan tek kesim Türk düşmanları olmuştur. Türk milletinin malı ve canıyla bedelini ödeyerek aldığı bu toprakların hakimiyet tapusu AKP tarafından altın tepsi içerisinde Türk düşmanlarına sunulmaktadır. Türk yurdunda "Türk'üm" demenin suç haline dönüştüğü bu ihanet süreci gün gelecek sahiplerinin başına çalınacaktır. Türklüğe ve Türk milletine yapılan bu saldırıların hesabı asla mahşere kalmayacaktır" diye konuştu.
 
Grup, açıklamanın ardından sloganlar atarak Çankırı Ülkü Ocakları'na kadar yürüdü. Burada "Ülkücü Yemini" eden grup olaysız şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler