Uluç’a 100 bin TL’lik ‘testi’ davası!

Uluç’a 100 bin TL’lik ‘testi’ davası!

Ailesi Defne’nin ardından yazdığı yazı için "Basın özgürlüğü ve kamu bilgilendirmesiyle alakası yok" gerekçesiyle dava açtı...

Gazeteci Kerem Altan’ın evinde hayatını kaybeden ünlü sunucu ve DJ Defne Joy Foster’ın eşi İlker Yasin Solmaz ile annesi Hatice Foster, Sabah Gazetesi Yazarı Hıncal Uluç’a “Su testisi, su yolunda kırıldı” ifadelerinin yer aldığı yazısı nedeniyle 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı

İstanbul Kadıköy’de, gazeteci Kerem Altan’ın evinde hayatını kaybeden ünlü sunucu ve DJ Defne Joy Foster’ın eşi İlker Yasin Solmaz ile annesi Hatice Foster, Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç hakkında, 4 Şubat’ta kaleme aldığı yazısı nedeniyle İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesine tazminat davası açtı.

İşte Hıncal Uluç’un o yazısı...

Ailenin avukatı Ayşegül Mermer, “Bu yazı, bir ölünün ardından yapılan haksızlık ve iftiradır. Rahmetlinin maneviyatına zarar verdiği gibi geride kalan eşi, annesi ve çocuğunun özel hayatını da ihlal niteliğindedir. Müvekkillerimin manevi dünyasında derin izler bırakacak üzüntüye yol açmıştır” dedi.

HAKSIZ SALDIRI’
Avukat Mermer, Hıncal Uluç aleyhine açılan 100 bin lira talepli manevi tazminat davasının dilekçesinde, “Hıncal Uluç’un kaleme aldığı yazı basın özgürlüğü ve kamu bilgilendirmesiyle alakası olmayan tamamen rahmetlinin annesi, eşi ve oğlunun kişilik hakları ve özel hayatına saldırı teşkil etmektedir. Yazıdaki ifadelerin hakaret ve iftira niteliği taşıdığı ve hukuk düzeninin himaye edemeyeceği derecede ağır ve haksız saldırı olduğu açıktır” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler