Uludağ yanıyor

Uludağ yanıyor

Uludağ'ın eteklerinde yaklaşık 10 hektarlık kestane ve kayın ağaçlarından oluşan ormanlık alanda yangın çıktı

Uludağ'ın eteğinde yer alan Cumalıkızık Köyü'nün üst bölgesinde yaklaşık 20 hektarlık alanda yangın çıktı. Sabah saatlerinde çıktığı öğrenilen yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınarak söndürüldü.

Ancak Bursa'da öğlen saatlerinde başlayan lodosun etkisiyle söndürüldüğü zannedilen bölgede alevler tekrar yükselmeye başladı. Kuru yaprakların alev alması neticesinde büyüdüğü öğrenilen yangına Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ve itfaiye müdahale etti. Yangın kontrol altına alınmaya çalışılırken, lodosun söndürme ekiplerinin işini zorlaştırdığı öğrenildi. İtfaiyeye iş makineleri de eşlik ederken, ormanlık alanda yangının diğer bölgeler sıçramaması için, çizgi çekilerek derin bir hat oluşturulduğu bildirildi. Yetkililer ise kış mevsimi nedeniyle ağaçların bu çaptaki bir yangına göre daha az zarar göreceğini ifade etti.

Ekiplerin çalışmaları halen sürerken, yangının kontrol altına alınması bekleniyor. Bursa Büyükşehir İtfaiyesi yetkilileri bunun örtü yangını olduğunu, tepe yangını olmadğını, sarp yerlerde rüzgarın alevleri ters döndürmesiyle söndürmenin tam neticelendirilemediğini kaydetti.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler