Ulusal Medyanın görmediği tören! İZLE

Ulusal Medya'nın görmediği tören! İZLE

Fransa’nın başkenti Paris’te öldürülen 3 PKK’lı kadın için Diyarbakır’da düzenlenen tören, olaysız sona erdi.

Fransa’nın başkenti Paris’te öldürülen 3 PKK’lı kadın için Diyarbakır’da düzenlenen tören, olaysız sona erdi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Batıkent Meydanında düzenlenen törende gerginlik yaşanmadı. BDP’liler sık sık kalabalığa sağduyu çağrısında bulundu. Törene katılanlar beyaz şallar takarken, alanda beyaz güvercinler uçuruldu.
 
Tören, yapılan konuşmaların ardından sona erdi. Cenazeler, ambulanslara konularak memleketlerine gönderildi.
 
TÖRENDE NELER YAŞANDI
 
İstanbul’dan uçakla Diyarbakır Havaalanı’na getirilen PKK’lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in cenazeleri, özel bir hastanenin morguna kaldırılmıştı.
 
HAKKARİ'DE ESNAF KEPENK AÇMADI
 
Cenazeleri almak için sabah erken saatlerde hastane önünde kalabalık toplanmaya başladı. Cenazelerin Batıkent Meydanı’nda yapılacak tören alanına götürüleceği güzergahta geniş güvenlik önlemleri alınırken, belediye ekipleri de bölgede temizlik yaptı.
 
CENAZELER TÖREN ALANINA GETİRİLDİ 
 
 
Öldürülen PKK’lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in cenazeleri, Bağlar ilçesinde bulunan özel bir hastanenin morgundan alınarak belediyeye ait cenaze araçlarına bindirildi. Cenaze araçları konvoy halinde Bağlar ilçesinden Batıkent Meydanı’na hareket etti. Cenaze törenine katılmak üzere toplanan ve aralarında BDP milletvekilleri de olan kalabalık, hastane çıkışından tören alanının yapılacağı bölgeye kadar konvoyu yaya olarak takip etti. Batıkent Meydanı’nda yapılacak törenin ardından Sakine Cansız’ın cenazesinin Tunceli'ye, Fidan Doğan’ın cenazesinin Kahramanmaraş Elbistan'a ve Leyla Söylemez’in cenazesinin Mersin’e gönderileceği belirtildi.
 
PROVOKASYON ANONSU
 
6 ilden gelen takviye ekiplerle birlikte yaklaşık 8 bin polis kentte yoğun güvenlik önlemi aldı. 3 polis helikopteri sabah saatlerinden itibaren kentin semalarında dolaşmaya başladı. Sivil polisler törenin yapılacağı alanın çevresinde önlem aldı. Aralarında poşulu polislerin de olduğu öğrenildi. Zırhlı araçlar ve çevik kuvvet ise yürüyüş yapılan bölge ve törenin yapılacağı alanın yaklaşık 500 metre gerisinde konuşlandı. Emniyet Müdür Yardımcısı, telsizden "Kesinlikle provokasyonlara polisin disiplinli davranışı çerçevesinde davranılacak. Prokovasyona gelinmeyecek. Resmi polisler ve motorize ekipler hassas gün nedeniyle cenazelerin olduğu bölgede dolaşmayacak. Karakollarda olacaklar. 155'e yapılan ihbarları da resmi üniformalı polisler zırhlı araçlar nezaretinde takip edecek. Olası yasadışı eylemler gerçekleştiğinde milletvekilleri, seçilmişler, çocuk ve yaşlılar dikkate alınarak, merkeze bildirilerek, kademeli ve orantılı güç kullanılacaktır" anonsu yaptı.
 
BEYAZ ŞAL
 
Törene katılan kadın ve erkekler, "barışı simgeleyen" beyaz şallar taktı.
 
Öte yandan, tören alanının yakınında bulunan AK Parti Bağlar İlçe Başkanlığı binası önünde polis ekipleri tarafından güvenlik önlemleri alındı.
 
diyarbakir-pkk-cenazeler-sozcu-resim-011.jpg
 
diyarbakir-pkkcenazeleri-sozcu-resim-112.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler