Uluyazı kayıyor dedik, dozerler ortaya çıktı!

Uluyazı kayıyor dedik, dozerler ortaya çıktı!

Karatekin Üniversitesinin Uluyazı'daki inşaat

çalışmalarının neden olduğu zemin kaymasına dikkat çeken haberimiz sonrası Kırkevler bölgesinde Dozer ve kepçeler görülmeye başladı.

"Uluyazı kayıyor mu?" başlıklı haberimiz üzerine Rektör'lükten herhangi bir açıklama gelmezken, dün akşam saatlerinde Kırkevler bölgesinin üst tarafında bir adet dozerin hummalı bir çalışma içerisine girdiği gözlemlendi.

Konuyla ilgili olarak yaptığımız girişimlerde inşaat şirketine ait olduğunu öğrendiğimiz inşaat makinasının nasıl bir çalışma yapmak üzere bölgeye geldiği konusunda sağlam bir bilgiye ulaşamadık.

VALİ ALİ HAYDAR DÖNEMİNDE YAPILAN ÇALIŞMALARA ULAŞTIK
"Uluyazı kayıyor mu?"
başlıklı haberimiz sonrası haber editörümüz Vedat Beki'ye gelen sayısız telefonlardan elde ettiğimiz bilgilerle halen Isparta Valisi Ali Haydar Öner'in Çankırı Valiliği döneminde, Üniversite Vakfı ile birlikte gerçekleştirilen bir toplantıda Ankara'da faaliyet gösteren bir firmaya yaptırılan "Uluyazı bölgesinin jeolojik durumu" çalışmasında elde edilen bilgilere ulaştık.

Bu bilgilerden elde ettiğimiz verilere göre "Uluyazı'da zeminin tamamının su ile yakın temas halinde bulunduğu, yoğun su içeren alt zemin üzerine yapılacak olan inşaatlarda, teknolojinin sunduğu yeni imkanlarla sağlam yapıların oluşturulabileceğini ancak bunun çıkarılan maliyetlere ek maliyetler getireceği" belirtilmekte.

Konuyla ilgili olarak yaptığımız araştırmalara hız kesmeden devam ediyor ve yıllar öncesi Uluyazı ile ilgili olarak yapılan sunumun ayrıntılarını, sunum sahibinin ağzından sizlere aktarmanın gayretinde olacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler