Ümit Özdağ: Ağustos'da erken seçim var

Ümit Özdağ: Ağustos'da erken seçim var

MHP Gaziantep milletvekili ve genel başkan adayı Prof. Ümit Özdağ Çankırı'da partililerle bir araya geldi.

Özdağ, "Bizim bir başbuğumuz vardı ve vefat etti. Bunu iyi bilmeliyiz. Lideri de biz seçmeyiz. Lideri tarih yapar. Tarihsel olaylar yapar. Tarih eğer MHP genel başkanı seçilirsem beni lider yapar mı? Bunu bilmiyorum. Ama şunu biliyorum. MHP kongresi bir genel başkan seçimidir. Ve bu genel başkanın görev süresi ömür boyu değil, başarılı olduğu sürece olmalıdır." diye konuştu. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Çankırı’da partililerle bir araya geldi. Büyük Otel'de düzenlenen toplantıya, MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Çankırı İl Başkanı Çetin Kapdan, Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, Şabanözü Belediye Başkanı Mustafa Karakaya ve Eldivan Belediye Başkanı Nusrettin Gökçer ile partililer katıldı.

Toplantıda konuşan Ümit Özdağ, “İktidara gelip, iktidarda iktidarı öğrenemeyiz. Elimizde, geldiğimiz zaman ne yapacağımızı çok iyi bilecek şekilde bir listemizin olması lazım. Her bakanlıkta ve bütün kadrolarımızın iktidara hazır olması lazım. Bunun için de önce partiden başlamalıyız. Yani parti iktidara gelebilecek bir parti 2019 yılı seçimlerine karşı bütün hazırlıklarını bitirmeli.” dedi.

"Başbuğu seçmiyoruz. Bizim bir başbuğumuz vardı ve vefat etti" diyen Özdağ, “Bunu iyi bilmeliyiz. Lideri de biz seçmeyiz. Lideri tarih yapar. Tarihsel olaylar yapar. Tarih eğer MHP genel başkanı seçilirsem beni lider yapar mı? Bunu bilmiyorum. Ama şunu biliyorum. MHP kongresi bir genel başkan seçimidir. Ve bu genel başkanın görev süresi ömür boyu değil, başarılı olduğu sürece olmalıdır. Ve partisini iktidara taşıyamayan bir Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanı, başarılı bir genel başkan değildir. Kurultay toplanır. Bu işi daha iyi yapabileceğini düşündüğü bir kişiyi parti seçer. O genel başkan da bir daha aday olmaz.” diye konuştu.

Genel Başkan seçilmesi halinde Divan’da görmek istediği isimleri de sıralayan Özdağ, “Divan’ın çok güçlü olması lazım. Divan ne kadar güçlü insanlardan oluşursa parti de, genel başkan da o kadar güçlüdür. Benim kafamdaki ideal divanda Meral Hanım da var, Koray Bey de var, Sinan Bey de var. Sinan Bey’in çok güzel bir parti sözcüsü olacağını düşünüyorum. Meral Hanımın, kendisini siyasette ispatlamış çok deneyimli bir siyasetçi olduğunu biliyoruz. Bence senelerce meclis başkan vekili olması çok yanlıştı. Pasifize oldu. Koray Bey üçüncü kez aday oluyor, inanılmaz bir dinamizmle çalışıyor. Özetle gruplarımızı yenilemeliyiz. Kurumlarımızı yenilemeden iktidara gidemeyiz.” açıklamasında bulundu. 

AĞUSTOSTA ERKEN GENEL SEÇİM VAR
Ağustos’ta erken genel seçim olacağını savunan Özdağ, şöyle devam etti: “Ağustosta erken genel seçim var. Ağustosta erken genel seçimi planlayanlar MHP’nin kongresinin olmayacağını varsayıyorlar. Dün akşam AKP’li bakanın bana söylediği de buydu. Dedi ki, ‘MHP kongresi yaptırılmayacak, Ağustos’ta da erken genel seçim yapılacak’ değişim olursa ama 2019, 2019’a kadar birçok şeyi değiştirmeliyiz. Genel başkan anlayışını değiştirmeliyiz. Genel başkan anlayışımızın temelinde şu olmalıdır. Biz artık ülkücü ortak aklın temsilcisi olan bir genel başkan seçiyoruz. Yani siyaseti tek başına değil en uzaktaki ilçenin başkanının aklından süzülüp gelip, il başkanlarından, MYK’dan divana kadar geçen süreçte bütün fikirleri beyin fırtınası sonucu oluşması ile oluşacak aklı temsil eden bir genel başkan seçmeliyiz.”

"İstanbul’da birinci parti olmadan, Türkiye’de birinci parti olma şansımız yok." diyen Özdağ, hanımlara ulaşmayan partinin de iktidar şansının olmadığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler