Ünal Aysal açıkladı: Prensipte anlaştık!

Ünal Aysal açıkladı: Prensipte anlaştık!

Galatasaray uzun süredir peşinde olduğu Sneijder için kulübü İnter ile prensipte anlaştığını söyledi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, GS TV’de. "Başkanın Ajandası" adlı programda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Aysal’ın, özellikle transfere dair önemli açıklamalar yapması bekleniyor. Aysal, stat ile ilgili açıklamalarında zemin çalışmalarının Beşiktaş derbisine yetişebileceğini söyledi.

İşte Aysal'ın konuşmalarından satır başları...
 
"Şirketleşme kulüpler için son derece faydalı olur. Bunun ticari şirketler vasıtasıyla daha kolaydır. Derneklerin çok daha karmaşık yapısı vardır. Aslında gelişimin temelinde bir değişim yatar. Değişimi kabul ederseniz gelişim sağlarsınız. Eskisine göre kulüplerde çok daha avantaj sağlıyorsunuz."
 
"Saha içindeki rekabet, saha dışına da yansımış durumda. Bu da fanatizme etki ediyor. Keşke saha içinde kalsa."
 
"Benim yönümden hiç sakınca yok. Ben 19 aydır buradayım. Ama diğer kulüplerimiz çok deneyimli yöneticiler tarafından yönetiliyor. Benim diğer kulüpler konusunda bu zamana kadar bir söylemim olmadı. 3 Temmuz sürecinde de 'Bu işe karışmayalım' şeklinde bir düşüncem vardı. Ancak benim korumak istediğim kulüpten bize saldırı geldi, "Galatasaray da bu işin içinde" diye. Benim savunma yapmam gerekiyordu. Bu yüzden açıklamalar oldu. Benim buradan kaçmaya çalışırken, beni içeriye çekmeyen bir hamle vardı. Benim tüm iyi niyetlerimi, başarısız hale soktu. İstemediğim bir davranış biçimine girdim. Ben daha olumlu olmaya çalıştım ama hatalarım olmuş olabilir. Maksadını aşan sözler söylemiş olabilirim."
 
"Yapmak istediklerimizin %20'sini bile yapmış değiliz. İlk geldiğimizde çok ani yapılmış hareketlerimiz oldu. Ben tanınmadığım için kendimi anlatmak zorunda hissettim. Medya da bana bu konuda destek verdi. Kendimi anlatabildiğimi düşünüyorum. Bundan sonra yapılacak işlerimiz çok daha detaylı çok daha zor aslında."
 
"BEKLEMEDİĞİMİZ BİR SORUN OLDU"
"Statla ilgili beklemediğimiz bir sorun oldu. Örnek bir stattı. Ama içine girince gördük, gerçekten eksikler var. Bunları halletmeye çalışırken, ki çivi çakmak için bile izin almamız gerekiyor, Cluj maçında burada çok kötü bir tecrübe yaşadık. Bizim için kara bir gündü doğrusu. Tedbirin hemen alınması gerekiyordu tabii. O gün için bazı arkadaşlarımız telaşlandırlar tabii. Ani hareket ettik biraz. Ben bunun sorumlusunun ve çözümünün bulunmasını istedik. Sahanın yapılışından itibaren drenaj sisteminin yanlış olduğunu fark ettik. Zemin yeniden yapıldı. Stat derbiye yetişecek."
 
"ŞİKAYET EDECEK ZAMANIM YOK"
"15 kişilik bir yönetim kurulumuz var. Galatasaray'da herkesin desteğine ihtiyacımız var. Arkadaşlarım bütün özveriyle desteği sağlıyorlar. Ama üyelerin eşit katkısını sağlamak mümkün değil. Yönetimin görevi vardır. Bu bir paylaşımdır. Şikayet edecek zamanım yok. Galatasaray büyük bir müessese. Ben kendi şirketimde çalıştığımı zannediyordum. Ama bu yaşta çalışma tempom arttı. Galatasaray'da çalışma tempom iş hayatımın 3 katına çıktı."
 
"SEÇİLMİŞ İNSANA HESAP SORULMAZ"
"İcraat kendi başına sorumluluk getiriyor. Seçilmiş olan bir insana hesap soramazsınız. Hesabı genel kurul sorar. Seçilmiş insan hata yaptığı zaman bir daha seçilmiyor. Ama atanmışların kariyerleri bitiyor. Kuvvetler ayrılığı camiaya katkı sağlar. Kulübümüz gelenekçi ve değişimleri zor kabul eden bir kulüp. Ama doğru anlatılırsa ben camiamızın bu değişimi kabul edeceğini düşünüyorum. Başarıda süreklilik kurumsal yapının oturmasıyla olur. Benim hedefim Galatasaray'da başarıyı sürekli kılmak."
 
"ÜYELİK TÜZÜĞÜ GÜNDEMDE DEĞİL"
"Şu anda önceliğimiz Galatasaray'ı düzlüğe çıkarmak. Ondan sonra alt yapı çalışmalarına dönmek. Bence kulübe üyelik konusunu değiştirmek için erken. Ama taraftarın kulübe katkısının iyi temsil edilmesi lazım. Bu çalışmayı tek başına yapmam mümkün değil. Üyelik tüzüğü şu anda önceliğim de değil. Biz buna başka bir çözüm bulmaya çalışıyoruz. Taraftar kart gibi... 107 senelik üyelik sistemini tek başıma değiştiremem."
 
"TARZAN FİLMİ Mİ İZLİYORSUNUZ!"
"Federasyon 58. maddeyi tek taraflı değiştirdi. Böyle bir şey olamaz. Genel kurulun reddettiği bir şeyi yönetim tek başına değiştiremez. Hakemin kararının esas teşkil edeceği bir olayda Tahkim Kurulu kararı değiştiriyor. Disiplin Kurulu birine ceza veriyor. Sonra Tahkim Kurulu bunu indiriyor. Ben itiraz edip 21 gün ceza alıyorum. Biz Engin olayında Tahkim'e gittik ama laf olsun diye müracaat ettik. Başka bir takım müracaat etti, 11 maçlık ceza 4 maça indi. 6 saatlik video izlediler. Bu 3 saniyelik bir iş, ne bu Tarzan filmi mi izliyorsunuz?"
 
"Hentbol şubesini şimdi olmasa da hayata geçireceğiz. Futbol gelirini başka bir yere kullanamayız."
 
SNEİJDER'İN TRANSFERİ...
"İtalya'da Inter Başkanı Massimo Moratti ile yemek yedik. Alt yapı konusunda işbirliğini konuştuk. Sneijder olayını konuştuk. Sneijder konusunda müspet bir ivme kazandık. Müzakereler başladı ancak her şey önümüzdeki günlerde netleşecek. Çok büyük paralar vermeyi düşünmüyoruz. Müzakereler sırasında fiyat indirimi olacaktır. Sonra da Milan'dan Galliani benimle görüşmek istedi; bu nedenle buluştuk. Sneijder dışında Inter ve Milan'dan başka bir oyuncuyla ilgilenmiyoruz. Chadli, Carlinhos ve Sneijder transfer listemizdeki isimler. İtalya seyahatinde gördüğüm saygı bana Galatasaray'ın büyüklüğünü gösterdi. Galatasaray'ın tarihi ve yapısı; Milan ve Inter'de büyük hayranlık uyandırdı."
 
"ŞAMPİYON OLACAĞIZ"
"Şampiyonlar Ligi'ndeki hedefim gruptan çıkmaktı. İlk 8'e girersek gelirimiz artıyor. Bunun için de her şeyi yapacağız. Ama hedefimiz bu sezon ligde şampiyon olmak. Olmama ihtimalini düşük görüyorum ama şampiyon olamazsak da gelir açısından başka planlarımız var. Ekonomik planlarımızın yüzde 10'u Şampiyonlar Ligi'ne ait. Geldiğimiz günden bu yana 120 milyon dolar borç ödemişiz. Başarısız bir dönemde göreve geldiğimiz için tüm branşlara para harcamamız gerekti."
 
"Bir diyaloğun ilk ayağını yaratmak için Rıdvan Dilmen'i çağırmıştım. Bir Fenerbahçeli daha vardı. Ama gelmediler. Galatasaray olarak ne kadar açık ve şeffaf olduğumuzu göstermek istedik."
 
"FATİH TERİM BAŞKAN OLABİLİR"
"Kulüplerde bir hiyerarşi vardır. Fatih Hoca çok önemli bir profesyonel. Mesleğe bugün girmiş biri değil. Benimle arasında bir sorun çıkması söz konusu değil. Bütün elemanlarıma karşı da saygı ilişkisi içindeyim. İnsanların da bana karşı saygısızlık yapmasına izin vermem. Fatih Terim'in bir gün Galatasaray'a başkan olması mümkündür. Bunun önünde bir engel yok. Çok da sevilen bir insan. Fatih Terim'i her zaman diğer teknik direktörlerden farklı bir yere koydum."
 
"ANAHTARI FATİH HOCA'YA VERDİM"
"Fatih Terim'e 'Yeşil sahanın içi senin, dışı benim' dedim. Bir kere ile soyunma odasına girmedim. Hocaya anahtarı verdim. İstemediği için Bülent Tulun'un görevini değiştirdim."
 
"MUSLERA'YA TEKLİF GELMEDİ"
"Muslera'ya teklif gelmedi. Ama değerini bulduğu vakit gidebilir. Her mal alınır satılır. Arda gibi."
 
"İKİ BÖLGEYLE TAKVİYE YAPACAĞIZ"
"Hocanın gösterdiği iki bölgeye takviye yapacağız. Hocadan rapor bekliyoruz. Belki de kimseyi istemeyecek, çözümü bulup. Bundan da mutluluk duyarız. Fakat 10 numara önemli. Sneijder de o bölgenin en önemli ismi. Fatih Hoca sol bek veya sol açık mı istediğine daha karar vermedi."
 
"ADNAN ÖZTÜRK SERT BİRİ"
"Adnan Öztürk'ün bugüne kadar bana ilettiği bir sorunu olmadı. Sorunu olursa da şapkasını alıp gidecek kadar medeni bir insan. Adnan Öztürk sert biri. Politik konuşmuyor, tarzı öyle."
 
"GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM"
"Türkiye Kupası'nı kazanan kadın basketbolcularımızın hepsini tek tek gözlerinden öperim."
 
"GEREKSİZ BİR TARTIŞMA"
"Fenerbahçe ile 'psikolojik üstünlük' tartışmasını gereksiz buluyorum."
 
"FLORYA'DAN TAŞINACAĞIZ"
"3-4 büyük projemiz var. Bunlardan biri Florya'dan taşınmak. Florya artık bize yetmiyor. Önümüzdeki 1 ay içinde karar almak zorundayız. Metin Oktay Tesisleri artık bize ufak geliyor."
 
"SELÇUK BENİ HEYECANLANDIRIYOR"
"8 numaramız Selçuk İnan frikik atarken heyecanlanıyorum. Ama başkası atarken heyecanlanmıyorum."
 
"Transferde Şampiyonlar Ligi'nde başarı getirecek isimler arıyoruz."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler