Üniversite Vakfı Çankırıda toplandı

Üniversite Vakfı Çankırı'da toplandı

Toplantıya bölge milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz de katıldı.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan Başkanlığında Meslek Yüksek Okulu binasında bugün toplanan ÇÜVAK toplantısına, Çankırı milletvekilleri Av. İdris Şahin, Hüseyin Filiz, Milli Savunma ve Milli Eğitim Eski Bakanı Nevzat Ayaz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Rıza Gürbüz, ÇKÜ Genel Sekreteri Ahmet Yıldırım, İstanbul Çankırılılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Eşref Harmandar, Selahattin Düzbasan, Kutlu Aktaş, Hüsnü Ünal, Ekrem Keyifli, Müzeyyen Keyifli, Ahmet Sırmacı, Alişan Danacı, Alaattin Ceceli, Adem Gültekin, Recep Şahin, Ethem Renda, Abdullah Çevik, Kamil Tekne, Galip Karataş, Huriser Aşıcı, İskender Oflaz, İlker Karataş, Erol Bayram, Halit Öksüz, Sevda Karaali ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

Vali Vahdettin Özcan’ın yaptığı açılış konuşmasında; "Vakfımızın 2011 yılı olağan Mütevelli Heyet toplantısına hoş geldiniz.
 
Vakfımız 1995 yılında Milli Eğitim ve Milli Savunma eski Bakanımız Sn. Nevzat Ayaz’ın desteği ve Çankırılı dostlarımızın katkısıyla kurulmuştur. Vakfımızın ve Çankırı halkının çabalarıyla 29.05.2007 yılında Çankırı Karatekin Üniversitesine kavuşmuştur.
 
Genç sayılabilecek bir üniversitemiz var. Üniversitenin açık olduğu aylarla, açık olmadığı aylardaki şehrin durumunu kıyasladığımızda, aradaki farkı çok net bir şekilde görebiliriz. Gerek eğitim, gerek bilim, gerekse sosyal-kültürel açıdan üniversitemizin şehrimiz için ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz.
 
Şehirle üniversite bütünleşmesinde bir aidiyet duygusunun oluşmasında, 'Bu üniversite benim üniversitem' diyebilme duygusunun oluşmasında, aynı zamanda üniversitenin de kendisini bu şehirli gibi hissetmesinde, en önemli görevi üniversite vakıfları üstleniyor. Halkın üniversite yönetimine dahil olmasında, üniversitenin de kendisini şehre karşı daha sorumlu hissetmesinde, vakfın aracı olduğunu düşünüyorum. Üniversitenin fiziki gelişiminde, proje ortaklıklarında, geleceği birlikte planlamakta bu tür oluşumlar gerçekten büyük rol oynuyor.
 
Vakfımız amaçlarına uygun olarak Çankırı Karatekin Üniversitesinin kuruluşundan bu yana ihtiyaç duyduğu her alanda (tefriş, inşaat, öğretim elemanı giderleri, araç, akaryakıt alımı ve öğrenci burs gideri) gerekli yardımları yapmaktadır.
 
Birbirimizden istifade edeceğimiz, birbirimizi çoğaltacağımız çok yönlerimiz var. Ben bir özlemi dile getiriyorum, daha iyi yarınlar için konuşuyorum. Ortak aidiyet duygumuzu ne kadar geliştirirsek, sosyal dokumuz o kadar güçlenir. Bugün bu toplantıya gelen arkadaşlarımızın, buna yürekten inanan insanlar olduğundan hiç şüphemiz yok. Üniversitemizle gurur duymalıyız; onu çocuğumuz gibi, kendimiz gibi hissetmeliyiz. “Üniversitemiz öğrencilerinin şehirden beklentileri ne? Neler olursa daha mutlu olurlar? Neler olursa bu ilişki daha iyi noktalara gelir?” diye düşünmeliyiz. Bunu hep birlikte, değerlendirmeli, üretebildiğimiz ölçüde çözümler üretmeliyiz. Ben değerli Rektörümüze bu birlikteliği sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Bugün burada güzel bir seçim yapılacak. Bu davete katılan, siz çok değerli arkadaşlarımıza güzel yürekleri için çok teşekkür ediyorum. Burada üniversitemiz ve şehrimiz için çok güzel kararlar alınmasını, alınacak kararların güzellikler getirmesini temenni ediyorum" dedi.
 
Vali Özcan'ın konuşmasından sonra Divan Başkanlığına Nevzat Ayaz, Divan Üyeliğine İlker Karataş ve Halit Öksüz seçildi.
 
Divan Başkanı Nevzat Ayaz, “Sayın Valimizin hepimizi gururlandıran konuşması nedeniyle teşekkür ediyorum. Gündem maddelerinin oylamasına geçiyorum” dedi.
 
Vali Özcan, 59 mütevelli heyet ile kurulan Vakfın 2 yılda bir seçilen yönetim kurulu ile faaliyetlerine devam ettiği ve şu anda 57 mütevelli heyet üyesi ve 9 kişiden oluşan Yönetim Kurulu ile faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti. Daha sonra Vali Özcan tarafından 2011 yılı Faaliyet Raporu Genel Kurul’un bilgisine sunuldu.
 
Toplantı gündeminde Yönetim ve Denetim Kurulu Raporu, Bilanço ve Gelir-Gider tablosunun okunması ve oylanması, Vakfın 2012 yılı tahmini bütçesinin görüşülmesi ve kabulü, Yönetim ve Denetim Kurullarının ibrası, Yönetim Kurulu önerisiyle Mütevelli Heyet Üyeliği düşürülecek ve yeni mütevelli heyet üyeliğine alınacakların görüşülmesi, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu asil ve yedek üyelerinin seçilmesi ile devam etti.
 
YENİ YÖNETİM
 
Vahdettin Özcan, İrfan Dinç, Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Selahattin Düzbasan, Vahap Yartaş, Şerafettin Ceceli, Alişan Danacı, Cafer Özkan ve Hüsnü Ünal.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler