Üniversiteden skandal temel atma töreni

Üniversiteden skandal temel atma töreni

Karatekin Üniversitesi'nin Uluyazı Kampüsünde dün gerçekleşen temel atma töreni ardı ardına yaşanan skandallarla sonuçlandı.

Uluyazı'da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi inşaatı temel atma töreni Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş'tan kaynaklanan icraatler sonucu ardı ardına yaşanan skandallara sahne oldu.

Temel atma törenine başta Çankırı Valisi Vahdettin Özcan olmak üzere, Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Togay, Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz, Çankırıspor Kulübü Başkanı Sevda Karaali ile Bartın, Karabük, Kırıkkale, Zonguldak üniversite rektörleri, Çankırı’da görev yapan bürokratlar katıldı.
 
cankiri-karatekin-ilkbahar-sozcu-resim-042.jpg
 
SKANDAL 1
Rektörlüğün temel atma töreni ile ilgili olarak bastırdığı davetiyede TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılacağı belirtiliyordu. Tören alanına gelenler hazırlanan protokol bölümüne baktıklarında her iki konuğun da gelmeyeceğini baştan anlamışlardı.
 
Hazırlanan protokol tribününe baktığınızda tören alanına bırakınız TBMM Başkanı ya da Kalkınma Bakanının geleceğini, mevcut durumun belde belediyelerin açılış törenlerinden daha vahim görüntüyle karşılaşıyordunuz.
 
Tören alanına adım atanlar "Buraya TBMM Başkanı da Bakan da gelmez" mesajını çoktan almışlardı.
 
cankiri-karatekin-hayrettin-sozcu-resim-041.jpg
 
SKANDAL 2
Uluyazı'daki temel atma töreni için hazırlanan tribünün yetersizliği kendisini öylesine ifade ediyordu ki; Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek A.Ş. Genel Müdürü Ali İlkbahar tribünde yerini bulurken, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, bir köşede ancak yer bulabiliyordu.
 
REKTÖR SAVAŞ'IN MAZERETLERİ
Davetiyede törene katılacakları belirtilen TBMM Başkanı Cemil Çiçek'le ilgili olarak Rektör Savaş "Tutuklu milletvekilleri ile ilgili görüşmede" derken, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'la ilgili olarak da "Bingöl'de çatışmada verilen üç şehidle ilgili programlarını iptal etti" gerekçesini davetlilere bildiriyordu!
 
KATILAMAYACAKLARI ÖNCEDEN BİLİNSE DAHİ!
Karatekin Üniversitesi'nin Uluyazı kampüsünde dün gerçekleşen temel atma töreni için hazırlanan davetiyede isimleri bulunan TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın yapılan törene katılamayacakları bilinse dahi, hazırlanan protokol alanında yapılacak düzenleme "kendileri katılacakmış" gibi hazırlanmalı ve de tören bu çerçevede tamamlanmalıydı.
 
GELELİM YAPILAN TEMEL ATMA TÖRENİNE
ÇKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, yaptığı konuşmada Çankırı’da Üniversitenin kuruluşundan bugüne kadar geçen aşamaları detaylı bir şekilde anlattı.
 
Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz de hükümet olarak Üniversitelere, ilim ve bilime verdikleri öneme vurgu yaparken, 1000 kişilik öğrenci yurdunun temelinin de önümüzdeki günler içinde atılacağını müjdeledi.
 
Vali Vahdettin Özcan konuşmasında Çankırı’nın üniversiteleşme sürecini hızlı adımlarla tamamlamaya çalıştığını, bu başarının kentin gelişimine ve ekonomisine katkısının büyük olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
40 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler