Ünlü işadamı hayatını kaybetti

Ünlü işadamı hayatını kaybetti

Şekerleme devi Kent Gıda'nın kurucusu Yakup Tahincioğlu bugün vefat etti.

Tahincioğlu Holding ile şekerleme sektörünün öncü şirketlerinden Kent Gıda Maddeleri San. ve Tic. A.Ş.'nin kurucusu ve Onursal Başkanı Yakup Tahincioğlu vefat etti.

1933 yılında Mardin'de doğan Yakup Tahincioğlu, İstanbul İktisadi ve Ticari İlimleri Akademisi'nde okurken Kent Gıda Maddeleri A.Ş.'nin ilk nüvesini oluşturan ufak bir imalathane kurarak sanayi sektörüne ilk adımını atmıştır. 50 seneyi aşkın saygın meslek hayatı süresince kuruculuğunu ve Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı 60'tan fazla şirket bünyesinde 16 fabrika, 3 otel, 2 alışveriş merkezi de dahil olmak üzere sayısız tesise hayat veren Yakup Tahincioğlu, Türk sanayisinin duayenleri arasında yerini almıştı. 25 yıl Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu üyeliği yapan Yakup Tahincioğlu; MAREV (Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı), Deyrulzafaran Manastırı Bakım, Onarım ve Yaşatma Derneği başta olmak üzere birçok vakıf ve derneğin kuruculuğu ve başkanlığı ile sayısız hayır kurumunda çeşitli vazifeler de üstlenmişti.
 
Ayrıca İstanbul Süryani Ortodoks Vakfı'nın Yönetim Kurulu Başkanlığını da yapan Yakup Tahincioğlu 2011 yılında yayınlanan "Tarihleri, Kültürleri ve İnançlarıyla Süryaniler" kitabını da kaleme almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler