Ünlü sanatçının 21 yıl hapsi istendi

Ünlü sanatçının 21 yıl hapsi istendi

Özcan Deniz, şirket aracılığıyla piyasayı 2 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla yargılanıyor.

Ercan Deniz, ağabeyi Özcan Deniz'in maddi katkıları ve yönlendirmesiyle annesi Kadriye Deniz'i de hissedar göstererek 25 Ekim 2005'te Özgün Turizm şirketini devraldı. Ercan Deniz şirketin yasal yetkilisi olarak atanırken, Nalan Güldü'ye de tam vekalet verilerek şirketin hukuki işlerini yürütme yetkisi verildi. İddiaya göre şirket, Özcan Deniz'in kamuoyundaki güvenirliğinden yararlanarak servis taşımacılığı sektöründe çok sayıda ihale kazandı. Renk Petrol'a yönelik ödemelerini aksattığı öne sürülen şirkette alacaklıların paralarını almalarını imkansız hale getirmek için Ercan Deniz'in hisseleri bedelsiz olarak şirkette sigortalı çalışan Varol Ilgar'a, Kadriye Deniz'in hisseleri de yine bedelsiz olarak Adem Zeren'e devredildi.

ALACAKLAR ENGELLENDİ
Şüpheliler 28 Eylül 2007'de giderlerini Özgün Turizm'in kasasından karşılayarak ENT Turizm şirketini kurdu. Özgün Turizm'den hiçbir alacağı olmayan Ercan Deniz, şirketi devralan Adem Zeren ve Varol Ilgar'dan 500 bin liralık bono aldı. Bonoları hemen icraya konu eden Ercan Deniz, alacakları üzerine haciz koydurarak üçüncü kişilerin alacaklarını engelledi. Bu arada şirketin görünmeyen ortağı diye açıklanan Özcan Deniz'in şahsına 137 bin 396 lira ödeme yapılmasının yanı sıra Deniz Prodüksiyon isimli firmasına da 126 bin 600 lira ödenerek usulsüz kaynak aktarımı gerçekleştirildi. Ücretlerini alamayan çalışanlara, "Borçlardan dolayı şirket adına kredi çekemiyoruz. Sizin adınıza kredi kullanırsak sıkıntıyı atlatırız" diyen şüpheliler, bu yolla bankalardan üç çalışan adına toplam 73 bin liralık kredi çekti.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ
Özgün Limited'in alacakları danışıklı olarak ve haciz yoluyla Ercan Deniz ve Özcan Deniz'in hesaplarına aktarıldı. Şüphelilerin bu şekilde piyasayı 2 milyon lira dolandırdığı iddia edildi. İddianamede 6 şüphelinin çeşitli dolandırıcılık suçlarından cezalandırılmaları istendi. Özcan Deniz'in "suça aracılık etme, nitelikli dolandırıcılık ve azmettirme"den 21, kardeşinin ise "suça aracılık etme, azmettirme, resmi belgede sahtecilik ve zincirleme nitelikli dolandırıcılık"tan 43 yıla kadar hapsini öngören iddianame kabul edildi. (Sabah)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler