Urla'da jandarma 20 avukatı bekletiyor!

Urla'da jandarma 20 avukatı bekletiyor!

Sıcak gelişme...

Türkiye Barolar Birliği Çevre Komisyonu üyesi 20 kadar avukat ve 3 müvekkilden oluşan heyet Başbakan Erdoğan'ın villası olduğu iddia edilen Urla Zeytineli köyünde jandarma tarafından alıkonuldu. Savcılıktan gözaltı talimatı bekleyen jandarma, avukatları Hacılar Koyu'na giden yolda bekletiyor.

Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Komisyonu ile ÇEHAV üyeleri, Çeşme yarımadasının sorunları, orkinos ve balık çiftlikleri, taş oacakları, rüzgar enerji santralleri ve Zeytineli'ndeki villaları konuşmak üzere, İzmir'in Seferihisar ilçesinde toplantı yaptı. Toplantının ardından avukatlar Urla'ya bağlı Zeytineli köyündeki Hacılar Koyunda aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait villaların olduğu ileri sürülen alana gitti. 20 avukattan oluşan grup, Zeytineli'ndeki villaların bulunduğu SİT alanında inceleme yapmak üzere Hacılar Koyu'na geldi. Koy girişindeki kapının kapalı olması üzerine avukatlar ve müvekkileri bir süre sonra dönüşe geçti. Bu sırada yanlarına gelen sivil plakalı bir araç, yollarını kesti. Araçtakiler ile grup arasındaki kısa süreli tartışmanın ardından Zeytineli Köyüne doğru hareket eden grup, haklarında konut dokunulmazlığı ihlali şikayeti olduğu gerekçesiyle, jandarma tarafından alıkonuldu. Köyde alıkonulan avukatlar için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan ifadelerini almak için talimat bekleniyor.

Avukatların tutulduğu bölgeye doğru yola çıkan İzmir Barosu Başkanı Ercan Demir, hurriyet.com.tr'ye açıklamalarda bulundu.

Demir, "Baro temsilcisi arkadaşlarım, köy civarında bir yerde tutulduğunu öğrendikten sonra nöbetçi savcıyı aradım. Haklarında şikayet olduğunu ve bunu karakoldan öğrenebileceklerini söyledi. Kimlik tespiti yapılmak istenmiş. Bu grup Baro temsilcilerinden oluşuyor. İçlerinde Türkiye Barolar Brliği ve İzmir Barosu Yönetin Kurulu üyeleri  ile baroların çevre komisyon temsilcileri var. Kimlik tespiti yapılmasının bir gerekçesi olamaz. Bu arkadaşlar zaten Baro temsilcileri. Arkadaşlarımız da karakola gitmeyeceklerini belirtti. Ben de nöbetçi savcıya götüremiyeceklerini söyledim. 'Şiddet kullanarak ya da zorla götürüyorsanız götürün' dedim. Bulunduklara yere doğru gidiyorum" dedi. (hurriyet.com.tr)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler