Utanma duygunuz varsa, sorun yok!

Utanma duygunuz varsa, sorun yok!

44 bin tl verilerek yaptırılan köprünün 20 gün sonra göçmesi ile birlikte mağdur olan Germece halkı, çözümü yine kendisi üretti...

Çankırı Valiliği İl Özel İdaresinin projelendirerek 34 bin tl'si özel idare bütçesinden, 10 bin tl'si de Germece'de yaşayanlar tarafından karşılanan ve yapımından 20 gün sonra göçen köprü yerinde bekleye dursun...

Vali Şemsettin Uzun'un "Sorumluları bulun çıkarın" talimatı ile birlikte "Bahar aylarında köprünün inşaasını yeniden yapacağız" mesajı halen gündemdeki yerini korurken, Germeceliler, yaşadıkları sıkıntıyı kendi başlarına çözdüler! Hem de 200 tl bir maliyetle.

200 TL'LİK KÖPRÜDEN GÖRÜNTÜLER İÇİN

Hayvanlarını otlatma amacıyla Terme çayının karşı kıyısına geçmek zorunda olan Germece insanı, büyük umutlar bağladıkları yeni köprünün yıkılması nedeniyle yıllardır yaşadıkları mağduriyetin sürmesi üzerine, "tırnağın varsa başını kaşı" atasözünden yola çıkarak kendi imkanlarıyla bir köprü inşaa ettiler.

MALİYETİ 200 TL!
Kolları sıvayan Germeceliler, temin ettikleri kalasları yıkılan köprüye yakın bir yere getirerek, köprüyü oluşturdular. Yaptıkları tahta köprüyü de defalarca test ederek karşıdan karşıya güvenli bir şekilde on güne yaklaşan bir süredir gelip geçiyorlar.

Sozcü18 haber merkezinin Germece'de vatandaşlarla yaptığı görüşmede, "Hayvanlarımızı sabah karşıdaki meraya götürmek, akşam da tekrar ağıllarımıza getirmek durumundayız. Bugün için bulduğumuz çözüm, bizim işimizi görüyor. Yaptığımız köprü bize 200 tl'ye maloldu. 10 günü aşan bir süredir köprüyü kullanıyoruz. Vaziyete bakarsanız yaptığımız köprünün 20 günde yıkılan köprüden çok daha fazla dayanacağını görürsünüz" dediler.

SORUMLULAR NE ZAMAN ORTAYA ÇIKACAK?
Öte yandan Vali Şemsettin Uzun'un köprünün yıkılmasından sonra olay yerinde yaptığı "Sorumlular en kısa sürede ortaya çıkartılacak" mesajı ise hala gündemdeki sıcaklığını muhafaza etmekte. Köprünün yıkılmasından bu yana geçen süre bir ayı bulmasına karşın, bugün için köprünün yıkılma nedeni ve sorumluları açıklanmış  değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler