'Uydu kent' projesi Hacı İrfan'ı hasta etmiş!

'Uydu kent' projesi Hacı İrfan'ı hasta etmiş!

Yakınkent Organize Sanayi'nin temel ihtiyacı ve Çankırı'yı büyütecek proje olarak bakılan 'uydukent' tartışması Başkan Dinç'in hastalığı nedeniyle ötelendi...

Çankırı'nın geleceğinde önemli bir yer tutacak olan 'Yakınkent Organize Sanayi' bölgesinde yer alacak yatırımcının yaratacağı istihdam ortamında yer alacak olan mavi yakalı ve beyaz yakalı çalışanlara yönelik 'uydukent' projesinin hayata geçirilme ihtimalleri bazılarının uykusunu kaçırıyor!

Dün akşam Çankırı Valisi Vahdettin Özcan başkanlığında biraraya gelen bölge milletvekilleri İdris Şahin, Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Vali Yardımcıları Ahmet Atılgan ve Fatih Yılmaz, Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, Ticaret Borsası Başkanı Oğuz Ak, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Karadeniz, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Necati Akdoğan ve Damızlık ve Süt Birliği Başkanı Ömer Çendek katıldı.

BAŞKAN DİNÇ'İN İBRESİ YAKINKENT'E UZANMIYOR!
Haber Merkezimizin konuyla ilgili olarak elde ettiği bilgilere bakıldığında; Belediye Başkanı İrfan Dinç'in Yakınkent Organize Sanayi'nde çalışacak personelin ihtiyacına yönelik projelendirilmesi istenilen 'Uydu Kent' konusunda çok da sıcak olmadığı belirtilmekte.

Başkan Dinç'in daha önceki açıklamalarına bakıldığında bu durumu somutlaştırmak da mümkün. Başkan Dinç Eylül 2013'de; Başta Tuzlubağlar olmak üzere, Yapraklı yolu üzerinde MKE ile Değim köyü yolu arasındaki alanda toplam 13 bin 500 konutun sığacağı şekilde imar düzenlemesi yapıldığını ifade etmişti.

İrfan Dinç'in bu açıklaması üzerine başta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten olmak üzere bazı isimler çeşitli toplantılarda böylesi bir konut projesinin Çankırı'nın tersine büyümesi anlamına geleceğini, yapılacak yeni konut projelerinin Ankara yolu istikametine kaydırılmasının daha akılcı olacağı yönünde görüşler ortaya atmıştı.

Eylül 2013'den bu yana geçen süre zarfında gerek Başkan Dinç'in işaret ettiği bölgede gerekse Ankara yolu üzerinde Çankırı Belediyesi'nin ya da TOKİ'nin herhangi bir konut projesi hayata geçirilmedi.

KARAR GECİKİYOR, ÇANKIRI KAYBEDİYOR
Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'nin elde ettiği bilgiler ışığında dün akşamki toplantıyı değerlendirdiğimizde, Vali Özcan başkanlığında toplanan isimlerin öncelikli gündem maddesinin Çankırı'nın geleceğini yakından ilgilendiren 'Uydukent' projesinin yönü konusuna dair ortada net bir şekilde duran 'görüş ayrılığı'nın giderilmesine yönelikti.

Ancak toplantı başta Belediye Başkanı İrfan Dinç'in 'rahatsızım' beyanı ile gündemin ülke sorunlarına ve 'iç güvenliğe' dönüştüğü, toplantıya katılan birçok ismin 'görüş belirtmek'ten ziyade dinlemeyi tercih ettiği öğrenildi.

İyi de 'Uydukent projesi Çankırı'nın neresinde hayat bulacak?' diye soruyorsanız; bunun cevabını sizlere şöyle verebiliriz:

- STK'lar ya da akl-ı selimlerin ortaya koyduğu düşünce değil, her daim 'rantiyeci'lerin dediği olur!

Rantiyeciler kimler mi?!!

Bu arada toplantının üç kelimelik özeti: Başta Vali Vahdettin Özcan olmak üzere, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve mevzuyu bilenler ÜÇ MAYMUNU OYNADILAR!!!

BİR DAHA TOPLANIRLAR MI?
'Uydukent' projesinin şimdilik 'rafa' kaldırılması kararının çıktığı toplantının ardından 'yeniden toplanabilme' düşüncesinin ise Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından "Ayda bir yapılması insanları bıktırabilir! O yüzden bu tür toplantıları 3 ayda bir yapmakta fayda var" düşüncesine karşılık bazı katılımcıların önerisiyle buluşma süresi 2 aya indirilirken, yeni bir oturumun Aralık ayı başında yapılması kararının da alınmış olabileceği gelen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler