Uzandan 12 Haziran sürprizi!

Uzan'dan 12 Haziran sürprizi!

Paris'te yaşayan Cem Uzan'ın 'bağımsız aday' olacağı iddiası gündeme düştü.

Fransa’dan siyasi sığınma hakkı isteyen ve Paris’te yaşayan Cem Uzan'ın, 12 Haziran seçimlerinde Sakarya’dan bağımsız milletvekili adayı olmak için hazırlık yaptığı iddia edildi.

Uzan hakkında bugüne kadar verilmiş ve henüz kesinleşmemiş toplam 36 yıl 8 ay hapis cezası bulunuyor.

DUYUMU ALAN AKP HAREKETE GEÇTİ
Bankalarına ve medyasına el konduktan sonra Türkiye’yi terk eden ve halen Fransa’da yaşayan eski Genç Parti lideri Cem Uzan’ın seçimde bağımsız aday olacağı duyumunu alan Ak Parti, bu ilde eski futbolcu Hakan Şükür’ü aday yapmayı planlıyor. Ak Partililer, seçim kampanyasını yurt dışından yürüteceğini iddia ettikleri Uzan’ın hakkındaki davalar nedeniyle dokunulmazlık zırhı kazanmayı amaçladığını ileri sürdüler.

Uzan’ın milletvekili seçilmesinin önünde kesinleşmiş cezası bulunmadığı için bir engel olmadığı belirtiliyor ve Uzan’ın olası adaylığı, 2002 seçimlerinde Jet Fadıl olarak bilinen Fadıl Akgündüz’ün Interpol tarafından kırmızı bültenle aranırken Siirt’ten aday olup seçilerek İsviçre’den TBMM’ye gelmesine benzetiliyor. (Cumhuriyet)

CEM UZAN'DAN HABERLE İLGİLİ AÇIKLAMA
Cem Uzan’ın avukatı Mehmet Ferhat Ünalan, müvekkilinin Türkiye’ye dönmek ve milletvekili adayı olmak gibi bir niyeti bulunmadığını bildirdi.

Ünalan, yaptığı yazılı açıklamada, bugün yazılı ve görsel medya ile birçok internet sitesinde müvekkili Cem Uzan’ın seçimde Sakarya’dan bağımsız milletvekili adayı olacağı yönünde tamamen gerçeğe aykırı ve hayal mahsulü yayınlar yapıldığını belirtti. Ünalan, açıklamasında "Müvekkil Cem Uzan’ın Türkiye’ye dönmek ve milletvekili adayı olmak gibi bir niyeti bulunmamaktadır. Daha önce de belirtildiği gibi müvekkil, bundan sonra yaşamını Fransa’da
sürdürecektir" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler