Uzun: Amerikalılar Özalı da kandırmıştı!

Uzun: Amerikalılar Özal'ı da kandırmıştı!

Saadet Partisi Çankırı İl Teşkilatı Ekim ayı İl Divanını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan SP İl Başkanı Ömer Uzun izlenen dış politikadaki yanlışlıklara dikkat çekti.

Saadet Partisi Çankırı İl Teşkilatı Ekim ayı il divanı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı İl Başkan Yardımcısı Ömer Gündoğmuş’un sunumuyla başladı.

Daha sonra söz alan İl Başkanı Ömer Uzun, Türkiye’nin batı ile ilişkileri konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Uzun,  ABD ve Avrupa Birliği ile ilişkilerin farklı düzeylerde olduğunu kaydetti. Bu iki topluluğun menfaatlerinin farklı olmasına rağmen aynı inançta tek bir millet olduğunu kaydederek, “ABD ile ilişkilerimizde hep aldatıldık. Bunu bilmeyen yoktur. Bu aldatılma, ABD dışişleri bakanının Yunanistan’ın NATO’ya üye olarak kabul edilmesini sağlamak için Kenan Evren’i kandırmasıyla başlar. Biz o zaman karşı çıksaydık, NATO’ya giremez, şimdiye kadar da aleyhimize olan hiçbiri şeyi yapamazdı” dedi.

Amerikalılar’ın Özal’ı da aldattığını hatırlatan Uzun “Özal, bizim ABD ile birlikte Irak’a saldırmamız için elinden gelen her şeyi yaptı. Hatta milleti ikna etmek için Musul ve Kerkük petrollerinde hakkımız var. Onları ele geçirebiliriz. Hatta bir koyup üç alacağız dedi. ABD’ye destek olup Irak’a girersek, karşılığını alacağız dedi. Ama Torumtay Paşa direndi. Ondan sonraki genelkurmay başkanı da direnince, Mehmetçik Amerikan askeri için tehlikeye atılmadı. Böyle direnmeden, milli menfaatleri gözeten bir tavır konulmadan bir şey kazanılmaz” dedi.

FÜZE KALKANI KONUSUNDA ÜLKE
ADIM ADIM FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

Şu anda Türkiye’nin batı ile ilişkilerinde ne isterlerse yapar hala geldiğinin altını çizen Uzun, füze kalkanı konusunda ise ülkenin adım adım felakete doğru sürüklendiğini kaydetti. Son aldatmaya Nato’nun Libya müdahalesini örnek gösteren Uzun, her ne kadar ortada gözükmese de Fransa ve İtalya’nın arkasında hep ABD’nin olduğuna işaret ederek, “ABD onları destekliyor. NATO’dan bir karar çıkaramayacaklarını düşünüyorlardı. Çünkü biz varız. Türkiye, Kaddafi’yi seviyor. Bizim uçaklarımız Kıbrıs barış harekatında kalkamayınca lastikleri o gönderdi. Bu bir jesttir. Ancak her şeyi hak ölçüsünde değerlendirmemiz lazım. Bize yardım etti diye onun da zulmetmesine rıza gösteremeyiz ki. Biz hakka riayet eder, daima hakkı savunuruz” dedi.

BİZİM KARARIMIZ OLMADAN NATO HİÇBİR ŞEY YAPAMAYACAK

Bu nedenle burada yapılması gereken şeyin Kaddafi’nin kendi insanlarını öldürmesini önlemek için İslam ülkelerinin birlikte harekete geçmesi olduğunu dile getiren Uzun, “Halbuki Türkiye ne yaptı? Dışişleri Bakanı bizi ziyarete geldi. Biz Libya’da Fransa ve İtalya’nın burada zulmetmesine karşı NATO’yu devreye sokmak istiyoruz. Dışişleri Bakanı yapı olarak imanlı bir insandır. Kendisini iyi tanırız. Genel Merkezimizden, Ona bu topluluğun tek bir millet olduğu söylendi. Verdiği cevapta, doğru ama bizim kararımız olmadan NATO hiçbir şey yapamayacak. Onun için NATO’yu istiyoruz. Program, bizim onayımızdan geçecek diyerek NATO’yu soktular. Eskisinden daha kötü olmadı mı? .  İşte batı ile ilişkilerimizde hep böyle aldattılar. Allah gani gani rahmet eylesin, bir Erbakan Hocayı aldatamadılar. 

Biz AKP’nin düşmanı ve hasmı değiliz. Ancak bir topluluk, kendi değerlerine sahip çıkmadıkça zelillikten, çöküşten ve krizden kurtulamaz. Bu durumdan kurtuluş ancak Milli Görüşle olacaktır. Bu da, Milli Görüşçülerin bu değerleri ve hakkı topluma anlatması ile olur. Bunun için de çok çalışmamız gerekiyor. Saadet Partisinden başka da bu gerçekleri dile getirecek bir başka parti de maalesef bulunmamaktadır “ şeklinde konuştu.

GÜNDOĞMUŞ: ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREKİR
Konuşmasını yapmak üzere Kürsüye gelen Saadet Partisi Kadın Kolları Çankırı İl Başkanı Fatma Gündoğmuş, toplumdaki tahribat, ülkemiz ve insanlık üzerinde oynanan tehlikeli oyunlara dikkat çekerek “çok çalışmamız ve halkımızı bu konuda bilgilendirmemiz gerekir.” diyerek söze başladı. “Hanım komisyonu olarak üzerimize düşen önemli görevin farkındayız. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Ev sohbetleri, hatim ve kitap okuma programları ile beraber kendimizi yetiştirmek için uzman konuşmacı hanımlar davet ederek teşkilat yapımızı güçlendirmek istiyoruz. Bu konuda çok önemli mesafeler aldığımıza inanıyorum. Elbetteki yeterli değil. Bu çalışmalarımızın niteliği artacak, katılımlar çoğalarak devam edecek” dedi.

ÇULHA: BAŞBAKANIMIZ TEHLİKELİ OYUNLARA
FİGÜRANLIK YAPMAKTA

İlçe başkanları ve 12 Haziran seçimlerinde görev alan milletvekili adayları da kürsüye gelerek çalışmalarıyla ilgili bilgi verdiler.  Her an görev başında olduklarını, inançlarından ve azimlerinden hiçbir şey kaybetmediklerini ifade ettiler.

Son olarak Genel İdare Kurulu Üyesi ve Saadet Partisi Çankırı il sorumlusu Mustafa Çulha kürsüye geldi: Büyük Ortadoğu ve Büyük İsrail Projesi çerçevesinde egemen devletlerin ve egemen güçlerin çalışmaların tehlikeli bir boyuta geldiğini dile getirdikten sonra “Ne yazık ki, başbakanımız bu projelerin eş başkanı. Bu yıkıma, bu tehlikeli oyunlara sadece figüranlık yapmaktadır. Kendisini iktidara taşıyan egemen güçlere karşı bedel ödemektedir. Fakat böyle devam ederse, bu millet de çok büyük bedeller ödeyecek. Bundan endişe ediyorum. Onun için haykırıyoruz. Bu yol çıkmaz sokak. Ayıdan post, gavurdan dost olmaz. Bu Avrupa Birliği sevdasından vazgeçin. Füze kalkanından vazgeçin.. Gelin İslam Birliğini kuralım. Aslımıza dönelim. Merhum Erbakan hocamızın kurduğu D-8 ‘ i hayata geçirelim. Kurtuluş bundadır. Saadet bundadır.”

Çulha konuşmasının devamında bu yıl Şabanözü ilçe başkanı Ahmet Ünver’le beraber hac yolculuğuna gideceğini söyleyerek kendisi adına ve Ahmet Ünver adına herkesten helallik istedi. “İnşa-Allah sizlerin selamını götüreceğiz. Kendimiz için olduğu gibi sizler için, ülkemiz için, tüm islam alemi ve hatta tüm insanlık için orada dua edeceğiz.” dedi.

SP Çankırı İl Divanı Eski Merkez İlçe Başkanı, emekli din görevlisi Halil İbrahim Ay’ın yaptığı güzel bir dua ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler