Uzun ilişki için arpacık soğanı

Uzun ilişki için arpacık soğanı

Yapılan araştırmalar, ilginç tespitleri beraberinde getirdi.

Amerikan erkek sağlık dergisi Men’s Health “sağlıklı besinler” listesinde yer alan 48 besinden cinsel dürtünün artması için tüketilmesi gereken 10 yiyeceği sıraladı...

- Kırmızı biber: Uzun süreli ereksiyon, güçlü boşalma ve kuvvetli bir orgazm sağlıyor. Kırmızı biber ve kan akışının artmasına yardımcı oluyor.

- Arpacık soğanı: Potasyum zengini arpacık soğanı cinsel dürtüyü artırıyor ve  erken boşalmayı önlüyor.

- Karpuz: ABD’de yapılan bir araştırmaya göre; karpuzun sadece 6 diliminde dahi yeterli miktarda bulunan aminoasit, kan damarlarını genişletiyor ve cinsel dürtüyü arttırıyor.

- Marul: Sadece bir porsiyon marul bile günlük A vitamini ihtiyacının yüzde 82’sini karşılıyor. Araştırmalar A vitamini eksikliğinin testis küçülmesine yol açtığını ortaya koyuyor.

- Tam tahıllı makarna: Manganez eksikliği, cinsel dürtünün azalmasına ve yorgunluğa sebep oluyor. Uzmanlar tam tahıllı makarnadan günde 140 gram tüketilmesini öneriyor.

- Çikolata: Bir araştırma günde bir parça çikolata tüketmenin cinsel dürtüyü arttırdığını ortaya koyuyor.

- Karnabahar: İçindeki kimyasal kadınlık hormonu olan östrojenin seviyesini azaltıyor. Uzmanlar, çiçeklerine ayırarak günde bir baş tüketilmesini tavsiye ediyor.

- Kereviz: Erkeklerin terinde bulunan androstenon maddesi içeriyor. Bu madde cinsel çekim hormonu feromon gibi işlev görüp cinsel uyarıları arttırıyor.

- Çavdar ekmeği: Testosteron üretiminde önemli olan çinko mineralinin vücutta muhafaza edilmesinde yardımcı. Uzmanlar günde 3 dilim çavdar ekmeği öneriyor.

- Tatlı patates: Araştırmalar, cinsel dürtüyü arttırıcı hormon alımlarını tıkayan civa gibi metallerin verecekleri zararı dengelediğinden, günde bir adet tüketilmesi gerektiğini söylüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler