Vadinin Savcı Leylası Çankırıdaydı

Vadi'nin 'Savcı Leyla'sı Çankırı'daydı

"Baş Belası" oyunu sergileyen sanatçı Çiğdem Batur Çankırı'da büyük alkış aldı.

Tiyatro Esen’in sahneye koyduğu, Çankırılı Eray Yasin Işık’ın yazdığı, tiyatronun duayen ismi Göksel Kortay’ın yönetmenliğini yaptığı “Baş Belası” isimli tiyatro oyunu, yoğun ilgiyle yoluna devam ediyor.

Dün gece Çankırı 100. Yıl Kültür Merkezi'nde 18.30 ve 20.30 saatleri olmak üzere iki seans oynayan "Baş Belası" seyirciden büyük ilgi gördü.

Kastamonu'daki oyunlarından sonra Çankırı'ya gelen ekipte Kurtlar Vadisi'nde "Savcı Leyla'yı oynayan Çiğdem Batur, Arda Esen ve Sedat Bilenler sahnedeki başarılı performanslarıyla Çankırı seyircisinin büyük beğenisini kazandılar.

Arda Esen, Çiğdem Batur ve Sedat Bilenler'in oynadığı oyun, birçok yerde kapalı gişe oynuyor. Oyunlarında “Biletler tükenmiştir” yazısını gişeye koymayı başaran ekip “Bu oyun daha beş sene tiyatro sahnelerinde olacak gibi görünüyor” dediler.

eray-esen-isik-sozcu-resim-05.jpg

OYUNUN YAZARI ÇANKIRILI

"Baş Belası" adlı oyunun yazarı Eray Yasin Işık Çankırı doğumlu. Işık, 1986 yılında Çankırı'da doğdu. İlköğretim yıllarında bulaştığı sahneden, o günden sonra hiç inmedi. Çankırı Sanat Merkezi bünyesinde kendi yağında kavrulan bir amatör tiyatro geçmişi yaşadı. Daha sonra "taşı toprağı altındır" diye olmasa da; "kalem kılıçtan keskindir" diyerek, yüksek öğrenimini yapmak üzere İstanbul'a gitti. Marmara Üniversitesi Türkçe Öğretmeliği bölümünde öğrenim görürken, Sanat Işığı Tiyatro Topluluğunda çocuk oyunları ile başlayan İstanbul macerası, Tuncay Özinel Tiyatrosunda profesyonel olarak devam etti. Uzun yıllar bir çok oyunda rol aldı.

Geleneksel Türk Tiyatrosu'na burnunu sokması fazla uzun sürmeyen oyuncu, İstanbul Hayal Perdesi bünyesinde karagöz kukla çalışmalarına katıldı. Mum Işığı Gölge Tiyatrosu'nu açarak, Geleneksel Türk Tiyatrosu adına Meddah, Karagöz, Ortaoyunu yazdı, oynadı ve oynattı.

Esen Yapım Senaryo Ekibinde çalışmalarına devam eden oyuncu, "Baş Belası" isimli Tiyatro Esen prodüksiyonlu oyunun yazarıdır. Işık ayrıca, bugünlerde TRT1'de her salı akşamı seyircisiyle buluşan "Seksenler" dizisinde de rol almaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler