Vahap Yartaş: Herşey Çankırı için

Vahap Yartaş: Herşey Çankırı için

ÇANDEF Başkanı Yartaş, Ramazan ayında Çankırı insanı ile çok daha yoğun kucaklaşıyoruz.

ÇANDEF Başkanı Vahap Yartaş, "Ramazan ayının bereketiyle beraber gelişen kardeşlik duyguları Çankırı insanı ile daha fazla birarada olmamızı, daha sık görüşmemizi sağladı" dedi.
 
Yartaş Sözcü18 Haber Merkezi'ne yaptığı açıklamada "İstanbul'da faaliyet gösteren Derneklerin federasyonu olan ÇANDEF yönetimi olarak başta Vakfımız ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ortak iftar organizasyonu dahil, hemen hemen her akşam birkaç Çankırı derneğinin organizasyonuna katılarak hemşehrilerimizin gurbetteki birlikteliklerine şahit oluyoruz. Bazı günler yoğun program nedeniyle iştirak edemediğimiz organizasyonlar da olmuyor değil. Bu konuda hemşehrilerimin anlayış göstermelerini istirham ediyorum" dedi.
 
Vakıf ile ortaklaşa düzenlenen iftar programında verdiği müjdelere de değinen ÇANDEF Başkanı Vahap Yartaş, Vakıflar Bölge Müdürlüğünden Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı adına tahsisi yapılan Fatih'deki 'Hasodabaşı Hasan Ağa Medresesi'nin Federasyonun kullanımına tahsis edilmesi yönündeki işbirliğinden dolayı vakıf yöneticilerine de teşekkür ederek "Başta Vakıf Başkanımız Eşref Harmandar olmak üzere vakıf yönetimine ÇANDEF olarak teşekkürü borç biliyorum. Göreve geldiğim ilk günden bu yana Vakıf yönetimiyle birlikte uyum içerisinde yaptığımız çalışmaların aynı şevk ve moral içerisinde sürdürüleceğine olan inancım tamdır" dedi.
 
Hasodabaşı Hasan Ağa Medresesi ile ilgili devir işlemlerinin tamamlandığını belirten Başkan Yartaş "Vakıflar Bölge Müdürlüğü mevcut yapının restore işini ihale edecek. İhale sonrası yapılacak çalışma ile birlikte binanın Çankırı insanını en iyi şekilde temsil edeceği bir konuma kavuşması için Federasyon olarak tüm imkanlarımızı seferber etmede tereddüt etmeyeceğiz. Bizler bugün varız yarın yokuz. Gelecek kuşaklara aktarabileceğimiz en büyük miras, böylesi kurumlarda yapılan hizmetlerdir. Bunun için de her türlü fedakarlığa katlanarak Çankırı insanına hizmet etmeye devam ediyoruz. Herşey Çankırı için, Çankırılı için." dedi.
 
TUZLA'DA CAFE-RESTAURANT
Başkan Yartaş tüm bu çalışmalarla beraber yine ÇANDEF olarak, Tuzla Belediyesi ile gerçekleştirilen işbirliği neticesinde Şelale Park içerisinde bir adet cafe-restaurantın Federasyonun bünyesine dahil edileceğini ve bu işletmenin de Çankırı insanı için önemli bir buluşma noktası haline dönüştürüleceğini sözlerine ekledi.
 
cankiri-candef-vahapyartas-sozcu-resim-07-001.jpg
 
HASODABAŞI HASAN AĞA MEDRESESİ
Hasodabaşı Hasan Ağa tarafından yaptırılan medrese Horhor’da Çıngıraklı Bostan Sokaktadır. 1069 (1659) yılında tamamlanmıştır. Dikdörtgen bir avlu etrafında ve revakların gerisinde, girişin iki yanındaki cephelerde sıralanan hücrelerin sayısı 10’dur.
 
Medrese 1094 yılında yaşanan depremde ciddi şekilde zarar görmüş ve 1895’de yıkılarak yeniden yapılması gerektiği anlaşılır olduğundan yeni bir plan hazırlatılmıştır. 20. yüzyıla girerken yeniden yapılmıştır. Gureba Hüseyin Ağa Mahallesi, 895 ada, 26 parselde yer alan Hasodabaşı Hasan Ağa Medresesi kültürel faaliyetlerde kullanılmak amacıyla Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden tahsis edilmiştir. 2006 yılında proje ihalesi yapılarak rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri hazırlatılmıştır. Rölöve projeleri İstanbul IV No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 2007 tarihinde onaylanmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler