Vahdettin Özcan, Fatih Üniversitesi'ne 'kayyım' atandı

Vahdettin Özcan, Fatih Üniversitesi'ne 'kayyım' atandı

Büyükçekmece 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, Türkiye Sağlık ve Tedavi Vakfı tarafından kurulan Fatih Üniversitesi'ne kayyım atanmasına karar verdi.

Mahkeme, İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda ihtiyati tedbir olarak vakfın yönetiminin görevden uzaklaştırılmasına, bu süre zarfında vakfın yönetimi için kayyım atanmasına karar verdi. Atanan kayyımlar; Hasan Ölçer ile önceki gün Çankırı Valiliği görevine veda eden Vahdettin Özcan ve Faik Tiryaki olarak belirlendi.

Büyükçekmece 5. Asliye Hukuk Mahkemesince bünyesinde Fatih Üniversitesini bulunduran Türkiye Sağlık ve Tedavi Vakfına 3 kişilik kayyum heyeti atandı.

Büyükçekmece 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, Vakıflar Genel Müdürlüğünün, Fatih Üniversitesinin kurucusu Türkiye Sağlık ve Tedavi Vakfına kayyum atanması talebini karara bağladı.

Kararda, başmüfettiş İhsan Torun'un 2011-2015 yılları arasında vakfı denetlediği belirtildi.

Denetimlerde Mütevelli Heyeti'nin, vakıf ve bağlı iktisati işletmesinin nakit varlığını değerlendirmediği, Borçlar Kanunu'na göre bağıştan dönme şartları gerçekleşmediği halde 211 bin 680 lira tutarındaki 14 çeki tahsil etmediği, taşınmazları düşük bedelle kiraya vererek vakfı zarar uğrattığı ve basiretli bir idareci gibi davranmadığı yönünde rapor hazırlayan Torun'un Türkiye Sağlık ve Tedavi Vakfına kayyum atanmasını talep ettiği anlatıldı. Kararda, talebin Vakıflar Genel Müdürlüğünün karar merci Vakıflar Meclisi'nde karara bağlandığı aktarıldı.

Kararda, Türkiye Sağlık ve Tedavi Vakfı yönetimin ihtiyaten görevden uzaklaştırılmasına, kayyum atanması talebinin kabulüne ve vakıf yönetim kurulu üyelerinin geçici olarak görevden uzaklaştırılmalarına hükmedildiği belirtildi.

Türkiye Sağlık ve Tedavi Vakfına kayyum olarak hukukçu Hasan Ölçer, Mülkiye Başmüfettişi Vahdettin Özcan ve Mali Müşavir Faik Tiryaki'nin atanmasını kararlaştıran mahkeme, kayyum üyeleri için kişi başı 4 bin lira ücret ödenmesine karar verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler