Vahşet sanığı uçurumdan atladı!

Vahşet sanığı uçurumdan atladı!

Ihlara katliamında gözaltına alınan kişi tatbikat sırasında uçurumdan atladı.

Aksaray'da 42 yaşındaki İsmail Bellikli ve 16 yaşındaki kızı Alime Bellikli'nin evlerinde av tüfeğiyle vurulup, dipçiklere başları ezilerek öldürüldüğü, 9 yaşındaki Çiğdem Bellikli'nin de uçurumun dibinde cesedinin bulunduğu olayla ilgili gözaltına alınan çoban Eyüp Işıktan (55) ve 19 yaşındaki oğlu Fatih Işıktan gözaltına alındı.

Suçlarını kabul eden Eyüp Işıktan ve Fatih Işıktan, jandarma ile birlikte Ihlara Vadisi'ne giderek tüfeği attığı yeri göstermek istedikleri sırada Eyüp Işıktan, "Ben bu acıya nasıl dayanacağım' diyerek uçurumdan atladı. Yaklaşık 70 metre yüksektikten kayalıklara düşen Işıktan, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Aksaray'ın turizm bölgesi olan Güzelyurt İlçesi'ndeki Ihlara Vadisi'nde bulunan Ihlara Beldesi, 18 Ocak Salı günü saat 20.30 sıralarında 15 yaşındaki üvey kızı İmren Bellikli ile birlikte saat bir yakınlarının taziyesinden dönen 46 yaşındaki Neziha Bellikli, eve girdiklerinde eşi İsmail Bellikli ve üvey kızı Alime'nin kanlar içindeki cansız bedeniyle karşılaştı. Korkunç manzarayı görünce fenalaşan anne- kızın çığlıklarını duyan komuşları jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekiplerinin yaptığı incelemede, baba ile kızının av tüfeğiyle vurulup, tüfeğin dipçiğiyle de başları ezilerek öldürüldüğü belirledi. Bu sırada ailenin en küçük kızı 9 yaşındaki Çiğdem Bellikli'nin de kayıp olduğu fark edildi. Bunun üzerine jandarma ve belde haklı çevrede aramaya çıktı. Çiğdem Bellikli'nin kanlar içindeki cesedi evlerinin ilerisindeki Ihlara Vadisi'nde yaklaşık 100 metre derinliğindeki uçurumun dibinde bulundu.

Olayın hemen ardından İsmail Bellikli ile aralarında alacak verecek meselesi bulunduğu için kavga ettikleri ileri sürülen 55 yaşındaki Eyüp Işıktan, şüphe üzerine gözaltına alındı. Işıktan, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Işıktan dün akşam saatlerinde oğlu Fatih Işıktan ile birlikte gözaltına alındı. Yapılan sorgulamarında suçlarını itiraf eden baba ve oğul, saat 24.00 sıralarında tüfeği attıkları yeri göstermek için jandarma ile birlikte Ihlara Vadisi'ne gitti. Burada 'Allah kahretsin. Ben bu acıya nasıl dayanacağım' diyerek bağıran Işıktan, koşarak uçurama doğru yöneldi. Bir astsubayın engellemeye çalışmasına rağmen uçurumun kenarına kadar gelen Işıktan, kendisini aşağı attı. Astsubay ise son anda kurtuldu. Yaklaşık 70 metre yükseklikten kayalıkların üzerine düşen Işıktan, olay yerinde yaşamını yitirdi. Jandarma ekipleri tarafından uçurmdan çıkartılan Işıktan'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Aksaray Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Jandarmanın kayalıklardan cesedi çıkarmasına yardımcı olan ve çıkardığı cesedin ağabeyine ait olduğunu sonradan öğrenen Eyüp Işıktan'ın kardeşi kasap Kadir Işıktan (38),"Ağabeyim şüphe üzerine dün akşam saatlerinde gözaltına aldılar. Gecede Ihlara Vadisi'ne getirmişler. Tüfeğin yerini göstermek için. Bu sırada ağabeyim uçuruma atlamış. Biz de jandarmanın Ihlara Vadisi'ne geldiğini öğrenince, birkaç arkadaşla buraya geldik. Bu sırada jandarmanın uçurumun dibinden ceset çıkarmaya çalıştığını öğrenince, jandarmaya yardımcı olduk. Cesedi çıkardıktan sonra ağabeyi ait olduğunu öğrendim."dedi.

Kadir Işıktan, "Ağabeyimin hiç bir suçu yoktu. Gözaltına alınması içinde hiçbir delil yok. Ayrıca güvenlik zafiyeti de var. Hiçbir açıklamada yapmıyorlar. Ağabeyim ile İsmail Bellikli, ortak çobanlık yaptı. Fakat İsmail Bellikli, kendisi fazla para almış.Ağabeyimde 'Sen fazla aldın. Benim hakkımı ver' demiş. Bundan dolayı aralarında daha önce bir tartışma yaşanmıştı."dedi. Gözaltında olan Fatih Işıktan'ın ise sorgusunun devam ettiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (Kaynak mynet.com/dha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler