Vakıf eski başkanlarından Fuat Uğur vefat etti

Vakıf eski başkanlarından Fuat Uğur vefat etti

İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı eski başkanı emekli vali Fuat Uğur yaşamını yitirdi.

İstanbul Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı eski başkanlarından emekli vali Fuat Uğur bugün yaşamını yitirdi.

Uzun süredir kanser tedavisi gören merhum Uğur, geçtiğimiz hafta içerisinde kısmi felç geçirmesi nedeniyle Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmış ve tedavisine burada devam ediliyordu.

78 yaşında yaşamını yitiren merhum Fuat Uğur'un cenazesi yarın (Cuma günü) Levent Camii'nde kılınacak cuma namazı sonrası defnedilecek.

Çankırı insanının yakından tanıdığı merhum Uğur, uzun yıllar kamuda hizmet verdikten sonra 1998 yılında Yozgat valiliğinden emekli olmuştu.

Sözcü18 yazı ailesi olarak merhum Fuat Uğur'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve İstanbul Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı yönetici ve mütevelli heyetine başsağlığı dileklerimizi sunarız.

fuatugur-atlet-uzunatlama-vedatbekiarsivi-sozcu-resim-101.jpg

ÇANKIRI'NIN İLK SPORCULARINDANDI

Merhum Fuat Uğur ile vakıf başkanlığı görevinde bulunduğu dönemde görüşme fırsatı bulduğunu ifade eden Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki "Mütevaziliğini, hoş sohbetini, beyefendiliğini unutmam mümkün değil. Çankırı ile ilgili güzel hatıralarını dinleme şansı buldum. Çankırı Lisesi'nde öğrencilik döneminde atletizm ile ilgilendiğini heyecanla anlatmıştı. Uzun atlama dalında dereceleri olduğunu aktarırken, gençlere spor alanları tahsis edilmesi gerektiğine vurgu yapmış, vakıf bünyesi içerisinde verilen öğrenci bursları konusunda hakkaniyet ölçüsünden hiç mi hiç taviz vermiyordu. Kendisini rahmetle anıyorum" dedi ve "Hele hele 27-30 Eylül tarihleri arasında Feshane'de yapılan Çankırı Tanıtım Günleri'nin açılışına o hasta haliyle teşrif ettiğini masama düşen fotoğraf karelerinde görünce içimden 'Fuat Beyi Çankırı insanı minnetle anacaktır' demekten kendimi alamamıştım" diyerek sözlerini tamamladı.

EŞREF HARMANDAR: DEĞERLİ BİR BÜYÜĞÜMÜZÜ KAYBETTİK

Vakıf Başkanı Eşref Harmandar, emekli vali ve vakıf eski başkanlarından Fuat Uğur'un ölümü ile ilgili olarak "Kendisi tam anlamıyla bir Çankırı sevdalısıydı. Uzun süredir kanser tedavisi görüyordu. Yoğun tedavi gördüğü günlerde dahi bizlerle temasını kesmemişti. Son olarak Feshane'deki etkinliklerin açılışında hasta haliyle aramızda bulundu. Değerli bir büyüğümüzü kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim. Kendisine Allah'tan rahmet dilerken kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileklerimi sunuyorum" dedi.

valifuatugur-sozcu-resim-112.jpg

VALİ ÖZCAN'DAN TAZİYE MESAJI

Emekli Vali Fuat Uğur’un vefatı nedeniyle Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, bir başsağlığı mesajı yayınladı. 

Vali Özcan mesajında; "İstanbul Kaymakam Adaylığı dönemimde Vali Yardımcımız olarak birlikte görev yapma şerefine ulaştığım değerli büyüğümüz Emekli Vali Fuat Uğur’un vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Çankırılılar Vakfı Başkanlığını da bir dönem yapan Çankırılı büyüğümüze Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim." dedi. 

Fotoğraf: Fuat Uğur (Vedat Beki arşivi)

fuatugur-cenazetoreni-levent-sozcu-resim-101.jpg

CENAZE TÖRENİ YAPILDI

Emekli vali ve İstanbul - Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı eski başkanlarından Fuat Uğur'un cenaze töreni Levent Camiinde kılınan cenaze namazıyla gerçekleştirildi.

Levent Camiine gelenler arasında Çankırı'nın duayen isimlerinden Nevzat Ayaz başta olmak üzere Vakıf Başkanı Eşref Harmandar, ÇANDEF Başkanı Vahap Yartaş ile mütevelli heyet ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte oğulları Armağan ve Levent Uğur'la aile üyeleri yer aldı.

Merhum Fuat Uğur kılınan cenaze namazı sonrası daha önce vefat eşi Benian Uğur'un da kabristanının  bulunduğu Kilyos Mezarlığına defnedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler