Vakıf ve Federasyon el ele

Vakıf ve Federasyon el ele

İstanbul'da yaşayan Çankırılılar'ı temsil eden iki ayrı kuruluş ortak projeleri bir bir hayata geçirmenin çabası içerisinde.

İstanbul'da yaşayan yaklaşık 200 bin Çankırılı'yı temsil eden iki sivil toplum örgütü olan İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı ile Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) ortaklaşa projeleri teker teker hayata geçirmenin gayreti içerisindeler.

ÇANDEF'in son genel kurulu sonrası işadamı Vahap Yartaş'ın başkanlık koltuğuna oturmasından sonra Vakıf ve Federasyon arasındaki ilişkilerin giderek pekiştiği gözlemleniyor.

Her iki sivil toplum örgüt yöneticilerinin bir araya geldiği dün akşam ÇANDEF'in Çağlayan'daki yeni merkez binasında yapılan toplantı ile birlikte mübarek Ramazan ayı içerisinde ortaklaşa bir organizasyonla yaklaşık 1200 Çankırılı'yı bir araya getirecek iftar yemeği organizasyonunun ayrıntıları konuşuldu.

federasyon-yonetim-iftar-sozcu-resim-062.jpg

EŞREF HARMANDAR: OLMASI GEREKENLERİ YAŞIYORUZ

Vakıf - Federasyon ortaklaşa çalışması hakkında görüşlerini aldığımız İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Eşref Harmandar Sözcü18 Haber Merkezine görüşlerini şöyle ifade etti:

"Federasyonun oluştuğu ilk günden bu yana özlediğimiz tabloyu bugünlerde yaşamanın mutluluğu içerisindeyim. Bilindiği gibi mevcut Federasyonun oluşmasında oldukça etkin olduk. Vakıf - Federasyon ayrılığını hiç düşünmeden, birlikte olma gayretimizi ilk günden itibaren ortaya koyduk. Ancak bugünkü işbirliğini geçmişte göremedik. Vakıf olarak birçok projeyi geçmiş yönetimlerin önüne koymuş olmamıza rağmen nedense ortak hareket etme imkanı bulamamıştık. Bir şekilde ayrı düşündüler. Sevinerek söyleyebilirim ki Federasyon Başkanımız Vahap Bey bizlere çok yakın ve samimi duruyor. Dün akşamki toplantıda da aynı şeyi söyledim: 'Siz biz derseniz herkes beni karşısında bulur' dedim. Birlikte hareket etmenin faydasını anlattım. Bildiğiniz gibi sayın Valimizin önderliğinde yapılan 'Çankırı Geleceğini Planlıyor' sempozyumunu da Vakıf ve Federasyon olarak birlikte hazırlamıştık. Şimdi de 29 Temmuz tarihinde gerçekleştireceğimiz iftar programını yine birlikte hazırlıyoruz.

Arkasından Feshane günleri, arkasından vakfın yeni yerinin açılmasını da birlikte yapacağız. Bütün bunların ardından da büyük bir Çankırı gecesini gerçekleştirme yönünde çalışıyoruz."

VAHAP YARTAŞ: ORTAYA KOYDUĞUMUZ
HEDEFLER DOĞRULTUSUNDA YÜRÜYORUZ

Çalışmalarla ilgili olarak konuşan ÇANDEF Başkanı Vahap Yartaş ise "İstanbul'da yaşayan Çankırılılar'ı temsil eden iki sivil toplum örgütünün ayrı-gayrı olması mümkün mü! Bugüne kadar yaşanılan bazı olumsuzlukların da ilelebet süreceği düşünülemezdi. Federasyon yönetimi olarak göreve gelirken ortaya koyduğum hedefler doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ÇANDEF'e üye dernek sayısı her geçen gün giderek artıyor. Bu da bizim doğru yolda olduğumuzun en büyük nişanesi. Ramazan ayı içerisinde düzenleyeceğimiz iftar yemeği organizasyonu Çankırı insanına yakışan bir şekilde birlik, beraberlik içerisinde gerçekleşecek. Vakıf ve Federasyon olarak, birlikte İstanbul'da Çankırı'yı ve Çankırı insanını en iyi şekilde temsil etmenin gayreti içerisindeyiz" dedi.

İFTAR PROGRAMI

Hazırlanan iftar programı 29 Temmuz 2012 Pazar günü yaklaşık 1200 davetlinin katılımı ile gerçekleşecek. Programın yapılacağı adres ise; İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1453 Topkapı Sosyal Tesisleri.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler