Vakıftan 271 öğrenciye burs!

Vakıf'tan 271 öğrenciye burs!

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından verilen bursta bu yıl öğrenci sayısı artırılırken, aylık 100 tl'lik burs ücreti de 150 tl'ye çıkartıldı.

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı bu yıl da üniversite öğrencilerine burs dağıtıyor. Vakıf yönetiminden elde edilen bilgilere göre 2012-2013 akademik yılı öncesinde 311 öğrenci burs başvurusunda bulundu.

Yönetim Kurulunun yaptığı değerlendirme sonucunda 23'ü şartlı olmak üzere toplam 271 öğrenciye burs verilmesi kararı çıktı.
 
Vakıf yönetimi bu yıl aldığı karar doğrultusunda burs ücretlerini yüzde 50 artırarak 100 tl'den 150 tl'ye çıkardı.
 
Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda "Burs Komisyonu Üyesi" olan Tuncer Özvar "Karşılaştığımız en temel soru 'Burs kazanan öğrenciler nasıl belirleniyor?' şeklinde. Yıllar içinde oluşan tecrübelerimizle, öğrencinin kazandığı fakülte, ailenin gelir durumu, öğrencinin ailesinin yanında ya da gurbette okuması, üniversitede okuyan kardeş, ailenin ev sahibi ya da kiracı olması vb. gibi kriterlere göre her öğrencimize puanlar veriyoruz. 4 gün boyunca yaklaşık 160 öğrencimizle vakıf merkezinde mülakat yaptık. Daha sonra da en büyük puandan küçüğe doğru sıralama yapıyoruz. Sağlanan burs kadar öğrencimizi listede işaretliyoruz. Bu şekilde mümkün olan en üst seviyede objektivite sağladığımıza inanıyorum. Hiçbir kişi ya da kurumun hatırı için kriterlerimizden taviz vermediğimizin bilinmesini isterim" dedi.
 
KORELİ "BİZİM EMİN'E TEŞEKKÜR SERTİFİKASI!
 
Bilindiği gibi Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı üniversite öğrencilerine yönelik burs yardımını kendi üyeleri arasında sağladığı dayanışma ile gerçekleştiriyor.
 
Vakfın gerçekleştirdiği böylesine kutsal bir hizmete 5 yıldan bu yana Koreli tekstilci Seoüng Lang Kim de destek vermekte. Son 4 yıl 2 öğrenciye burs veren ve Vakıf camiasında "Bizim Emin" ya da "Kurşunlulu Emin" olarak çağırılan Seoüng Lang Kim bu yıl burs verdiği öğrenci sayısını 7'ye çıkardı. "Kurşunlulu Emin"in bu jesti karşısında Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı da aldığı kararla kendisine "teşekkür sertifikası" verilmesini uygun gördü.
 
Konuyla ilgili olarak Tuncer Özvar "Çankırılı üniversite öğrencilerine Koreli arkadaşımızın gösterdiği özverili davranışı hemşehrilerimizin de göstermesi en büyük dileğimizdir" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler