Valentino Celale tarihi eser baskını!

"Valentino Celal"e tarihi eser baskını!

Bodrum'da tanınan sima Valentino Celal bu sabah jandarma tarafından yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde, jandarmanın düzenlediği operasyonda, çevresinde kendisini antikacı ‘Valentino Celal’ olarak tanıttığı belirlenen 58 yaşındaki Celal Yüksel, çok sayıda tarihi eserle gözaltına alındı. Müzik albümleri bulunan Yüksel’in Ankara’daki gazinolarda da sahne aldığı öğrenildi.

Bir ihbarı değerlendiren Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ortakent-Yahşi Beldesi’nde ses ve müzik sistemleri mağazası işleten ve kendisini çevresinde antikacı olarak tanıttığı öğrenilen Celal Yüksel’in tarihi eser kaçakçılığı yaptığını belirledi. Bunun üzerine aynı zamanda şarkıcılık yapan ve çevresinde ‘Valentino Celal’ ve ‘Pırlanta Celal’ olarak bilinen Yüksel’in işyeri, villa ve yatına eş zamanlı operasyon düzenlendi.
 
YUNANİSTAN ÜZERİNDEN YURT DIŞINA İDDİASI
Yapılan aramalarda, işyerindeki müzik sistemleri içine gizlenmiş, tarihi değeri olduğu anlaşılan 12 sikke, 1 altın kolye mühür, Osmanlı Dönemine ait olduğu belirlenen 8 tabanca ve tüfek, 500 mermi, Sakal-ı Şerif kutusu, mezar taşı, 300 yıllık ahşap taht, Bizans dönemine ait pişmiş toprak kaplar, kaplumbağa kabuğu üzerine işlenmiş altın hat levha ele geçirildi. Koleksiyonerlik belgesi olmamasına rağmen lüks villasında zaman zaman düzenlediği parti ve kokteyllerde elindeki tarihi eserleri sergileyip, sattığı da belirlenen Yüksel, gözaltına alındı. Yüksel’in ele geçirilen tarihi eserleri Yunanistan’ın İstanköy (Kos) ve Kilimli (Kalimnos) Adaları üzerinden yurt dışına çıkarmaya çalıştığı ileri sürüldü.
 
“PARASINI ÖDEYİP ALDIM”
Celal Yüksel, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Yüksel, burada kendisini görüntüleyen gazetecilere, “Sanatçıyım. Antika merakım var. Eski eserleri topluyorum ama yasa dışı bir iş yapmıyorum. Eserlerin hepsini parasını ödenerek aldım. Yıllardır antikacılık yapıyorum. Bunların bende bulunmasından doğal ne olabilir” dedi.
 
ALBÜMLERİ DE VAR
ABD’de de evi bulunan Celal Yüksel’in ‘Valentino Celal’ adıyla ‘Hayaldeki Sevgili’, ‘Aman Yar’ isimli albümleri bulunduğu, ‘Remix-2013’ isimli yeni bir albümünün hazırlığında olduğu ve İzmir, Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerdeki gazinolarda sahneye aldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler